Fictiune adulti
  biblioteca rao
  + actiune
  + aventuri
  + clasici contemporani
  + drama
  + fantasy
  + horror
  + iceberg fiction
  + literatura clasica
  + literatura contemporana
  + mystery
  + pentru tine
  + poezie
  + politica
  + povestiri
  + roman istoric
  + roman politic
  + romance
  + saga
  + sf
  + thriller
  + umor
  biblioteca softcover
  + roman istoric
  carte de buzunar
  + actiune
  + aventuri
  + calatorii
  + clasici contemporani
  + drama
  + fantasy
  + horror
  + iceberg fiction
  + jurnal
  + literatura clasica
  + literatura contemporana
  + mister medieval
  + mystery
  + poezie
  + politica
  + povestiri
  + roman
  + roman istoric
  + roman politic
  + romance
  + saga
  + sf
  + thriller
  + umor
  carti ilustrate
  + adevarul despre
  + thriller
  + umor
  rao clasic
  + clasici contemporani
  + literatura clasica
  rao class
  + aventuri
  + drama
  + fantasy
  + roman istoric
  thriller
 
ecologic
 
horror
 
istoric
 
juridic
 
politic
 
politist
 
psihologic
 
religios
 
sf
 
spionaj
  Fictiune copii
  Nonfictiune adulti carti ilustrate
  Nonfictiune adulti
  Nonfictiune copii
  Fictiune tineri
  Nonfictiune tineri
 
  Fictiune adulti | rao class | thriller | thriller
 
 
Inferno
Dan Brown
RAO CLASS
Traducator: Adriana Badescu
Colectie:
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066094818
Nr. Pagini: 512
Aparitie: 26.8.2013
 
  Pret: 43.33 RON
 
 
 


 


 


 

 Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i l-au găsit în captuşeala hainei. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânară a carei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor - un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodata - poemul epic "Infernul" al lui Dante Alighieri. Palazzo Vecchio, Gradinile Boboli şi Il Duomo sunt locuri istorice care le oferă lui Langdon şi Siennei şansa de a descoperi o reţea de pasaje ascunse şi de secrete vechi, dar ai o paradigmă ştiinţifică terifiantă care va fi folosită fie pentru a îmbunataţi substanţial viaţa de pe pamânt, fie pentru a o distruge.   "Atent, ingenios, bine documentat... Dan Brown este maestrul suspansului inteligent." - The Wall Street Journal  "Ceea ce face Dan Brown, într-o manieră care atrage milioane de oameni din toate colţurile planetei, este să spună poveşti care ne amintesc că lumea este mai mult decât pare." - The Independent  
  Titlu cronica:  Cerca trova – Infernul dantesc în lumea lui Dan Brown  
  Data:  26-8-2013  
  Autor:  Alice Teodorescu  
 

Cerca trova – Infernul dantesc în lumea lui Dan Brown

Hăituit în tenebre, trebuie să mă adresez lumii din adâncul pământului, exilat în această sumbră cavernă în care apele sângerii se strâng în laguna ce nu oglindeste stele. Dar acesta-i paradisul meu…pântecele perfect pentru fragilul meu lăstar. - simbolistica obscură sau, chiar, ocultă, referintele literare, Infernul dantesc si lumea artei renascentiste se împletesc între realitate si fictiune, tesând cadrul perfect pentru o nouă aventură de bestseller în „dulcele stil clasic” creat de Dan Brown. Dar ce legătură există între un poem de rit latin, cu puternice simboluri crestine, Marea ciumă si biotehnologia secolului XXI? Robert Langdon revine pentru a găsi răspunsul, a descifra misterul si a salva, încă o dată, într-o formă sau alta, lumea. Bineînteles, de lângă el nu lipsesc nici societăti clandestine (Consortiul), femei enigmatice (Sienna Brooks si dr. Elizabeth Sinskey) sau bărbati impozanti (Prefectul si Bertrand Zobrist), geniali sau impunători prin putere si prestigiu, ceea ce sporeste adrenalina, pagină după pagină.


Într-un amestec de peisaje aproape fanteziste din Italia ori Turcia zilelor noastre (Florenta si Venetia cu precădere) - prin atmosfera pe care Brown reuseste să o creeze cu fiecare roman al „seriei” Langdon - si coduri culturale cu o istorie fascinantă, "Inferno" se prezintă ca o naratiune atrenantă, în care Dan Brown dă dovadă de acelasi spirit ingenios în a crea conexiuni între opere de artă (de la Dante la Boticelli sau Vasari), semne si simboluri obscure, organizatii conspirationiste si miscări „filosofice” postmoderne (ideologia transumanistă), demonstrând ramificatiile unei imaginatii debordante si ale unei documentări bine făcute. Dacă vreti să aflati mai multe despre Dante si influentele sale de-a lungul vremii, totul prin ochii unui profesor specializat în simbolistică, alergat de diverse grupuri cu interese variate, atunci acest roman este „piesa” ideală de "popular culture" pentru voi.


Cu o scriitură densă, dar usor de parcurs, plină de detalii minutioase si o desfăsurare a actiunii adesea usor de prevăzut, cu întorsături care te pun pe gânduri, romanul urmăraste un Robert Langdon amnezic, dar mereu la fel de plin de resurse – un adevărat erou modern, produs al culturii pop, care te face să îsi doresti să mai apară câte o amenintare pentru ca el să se arunce într-o nouă escapadă. De altfel, finalul acesteia este unul destul de neasteptat, dar cu atât mai satisfăcător, întrucât i-a conferit un plus de veridicitate.


De altfel, nu mai este o luptă Bine/Rău în termeni atât de tăiosi, cât o luptă a principiilor si a puterii retoricii si moralei (că tot ne inspirăm din Dante si a sa "Divină comedie", desi acolo lucrurile păreau foarte bine categorisite), dincolo de majuscule, care arată, încă o dată, puterea popular culture de a ridica întrebări (chiar dacă există riscul de a fi etichetată drept pur escapism sau o nouă formă de conspirationism). Dacă Dan Brown se foloseste de formula care l-a făcut deja celebru pentru acest nou bestseller, nu putem contensta faptul că reuseste să surprindă încă o dată prin naturaletea cu care pune piesă lângă piesă pentru ca realitatea din universul fictiv să aibă coerentă si să te tină, ca cititor, cu sufletul la gură.

 
  yahoo messenger recomanda pe ym recomanda unui prieten pe mail recomanda pe mail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comentarii
Pentru a adauga comentarii va rugam sa va autentificati!
Contul meu
 
 
  [ cont nou ] [ am uitat parola ]  
Cauta
 
newsletter_dr.php

  Tipii cu arme  
Guy Lawson
  Ingeri  
L.A. Weatherly
  G. t. kirileanu. martor la istoria romaniei vol.3  
Constantin Bostan | G. T. Kirileanu
 
  EDITURA RAO VA PREZINTA DOUA VOLUME DE EXCEPTIE  
Taina președintelui de Steve Berry Unul dintre cei mai premiați autori la nivel internațional, Steve Berry, lovește din nou. Nimic nu este ceea ce pare. Volumul  ... detalii