- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

Bookfest Chișinău: Lansare Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, Bogdan Bucur – Ediția a II-a revăzută și adăugită

 

Editura RAO vă invită la evenimentul de lansare a volumului Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, ediția a II-a revăzută și adăugită. Evenimentul, urmat de o sesiune de  autografe,  va avea  loc  sâmbătă, 1 septembrie, la ora 13.00, la scena destinată lansărilor, din cadrul Salonului internațional de carte Bookfest Chișinău. Apărută în noiembrie 2017, cu câteva zile înaintea deschiderii oficiale a Anului Centenarului Marii Uniri, volumul aniversar semnat de Bogdan Bucur a întrecut rapid așteptările editorilor. Acesta a fost tipărit în două tiraje, ambele epuizate, s-a clasat pe primele locuri în diverse topuri, a fost distins cu Premiul Nicolae Iorga, acordat de fundaţia şi revista Magazin istoric în parteneriat cu Banca Naţională a României și cu Premiul Legal Point. Destinată specialiștilor, dar și cititorului obișnuit, lucrarea reunește documente, imagini, facsimile inedite care creionează procesul complex al construcției României Mari. „Găsim astfel în antologie atât ordinul către armată al regelui Ferdinand I la intrarea în Război şi actele unirii adoptate la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia, cât şi telegrama Secretariatului General al Conferinţei de Pace de la Paris, prin care se notifică oficial atribuirea insulei Ada‑Kaleh României sau texte în care Ion Pelivan rememorează, după ani, evenimentele şi situaţia din Basarabia anilor 1917‑1918. Antologia cuprinde documente oficiale, unele în variantă olografă, articole de ziar, unele texte cvasiinedite din arhive personale, precum şi multe ilustraţii, dintre care unele spun cât o carte celui care le vede.” Bogdan Murgescu, istoric

„În completarea primei variante, această ediţie a doua a volumului, revăzută şi adăugită, oferă cititorului mai multe oportunităţi de a înţelege originea şi evoluţia procesului istoric de configurare şi consolidare a României Mari. (…) Faptul că mii de exemplare din Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri se găsesc, în acest moment, în bibliotecile sau pe noptierele românilor îmi dă speranţă şi mă obligă să fiu perseverent. Sper că ceva din această carte va rămâne întipărit adânc în inimile noastre şi va induce un comportament responsabil şi solidar, în beneficiul tuturor românilor”, spune Bogdan Bucur, în Notă asupra ediției a II-a.

„Nu este întâmplător faptul că am ales ca această lucrare să fie lansată la Chișinău. Basarabia ocupă un loc special în Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri și sunt fericit că a II-a ediție apare înaintea Salonului de carte Bookfest”, spune autorul lucrării.

Mai multe despre carte pe: www.centenarulmariiuniri.ro [1]; www.facebook.com/centenarulmariiuniri/ [2]