- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

3 cărți pe care să le citești înainte să fie ecranizate

Nisipuri mișcătoare, Malin Persson Giolito

După ce a fost declarat cel mai bun thriller suedez al anului (2016), cea mai vândută carte de ficţiune în Suedia (2017) şi premiat în cu prestigiosul Glass Key Award (2016), Nisipuri mișcătoare va fi ecranizat, devenind astfel primul serial suedez produs şi difuzat pentru Netflix. Personajul spune povestea Majei Norberg, o adolescentă de 18 ani apreciată în comunitate, implicată într-un atac armat la școală.

Evadarea din mlaștină, Karen Dionne

Potrivit website-ului American deadline.com, Alicia Vikander (28 de ani), supranumită suedeza de aur a Hollywoodului, va juca rolul Helenei Petterier, o tânără care, aparent, duce o viață obișnuită alături de soțul ei și de cele două fete. Însă ea ascunde un secret copleșitor: este fiica unei adolescente captive și a celui care a răpit-o. La 12 ani, Helena reușește să scape de tatăl ei care a izolat-o în mijlocul unei mlaștini. A învățat să citească de la mama ei, din câteva reviste National Geographic. Până la 12 ani, nu a fost la școală, nu a știut ce înseamnă să ai electricitate sau apă curentă în casă. Până atunci, singurii oameni pe care i-a cunoscut au fost mama și tatăl ei.

Seria Regatul spinilor și al trandafirilor, Sarah J. Maas

Vești bune pentru fanii ACOTAR! Seria Regatul spinilor și al trandafirilor va fi ecranizată. Maas, cu romanele ei în care descrie iubiri care-ți sfâșie inima și eroine dure și curajoase, a cucerit publicul. Iar lumea plină de vrajă din primele două părți ale seriei, Regatul spinilor și al trandafirilor și Regatul ceții și al furiei amintește de Frumoasa și bestia, însă talentul de povestitor al autoarei este unic. Iar dovada este faptul că decizia de a ecraniza cartea a generat o adevărată competiție între casele de producție. Potrivit bustle.com, se pare că Tempo Productions este favorită.