- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

3 thrillere potrivite pentru serile reci de iarnă

 

Zona invizibilă, DEAN KOONTZ

Potrivit website-ului hollywoodreporter.com [1], primul volum al seriei Jane Hawk  va fi adaptat pentru televiziune de Paramount și Anoymous Content.

„Trebuie să mor.“ Acestea sunt cuvintele macabre lăsate în urmă de un bărbat care avea toate motivele să trăiască, dar care și-a luat viața. În urma lui, Jane Hawk, devenită văduvă, este nevoită să facă tot ceea ce îi cer durerea, teama și furia ei: încearcă să afle adevărul, indiferent de consecințe. În ultima vreme, mai multe persoane talentate și împlinite, oameni admirați, fericiți și sănătoși la minte, s-au sinucis. Când Jane încearcă să afle de ce, devine cea mai căutată persoană din America. Inamicii ei puternici protejează un secret atât de important, atât de îngrozitor, încât sunt dispuși să extermine pe oricine le-ar sta în cale. Dar toată puterea și lipsa lor de scrupule ar putea să nu fie de ajuns pentru a opri o femeie pe atât de inteligentă, pe cât sunt ei de neînduplecați, de cinici și de nemiloși, și care e condusă de un sentiment îndreptățit de mânie, pe care ei nu l-ar putea înțelege niciodată. Deoarece este născut din iubire. Citește un fragment [2] din Zona invizibilă, DEAN KOONTZ.

 

Bufnița vânează întotdeauna noaptea, SAMUEL BJÖRK

Romanul este o continuare a bestsellerului Călătoresc singură, un thriller nordic considerat de Wall Street Journal „plin de tensiune și inteligent construit“. Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch și echipa lui primesc acest caz delicat. Cu această ocazie, anchetatoarea-vedetă Mia Kruger, aflată într-o pauză de serviciu pe când se luptă cu propriii demoni, se întoarce la munca ei de detectiv și se implică profund în acest caz, tocmai la timp pentru a decoda indiciile lăsate într-o filmare care o arată pe victimă captivă într-o cușcă, înainte de a fi ucisă. Munch, Kruger și echipa lor trebuie să-l vâneze pe ucigaș înainte ca acesta să lovească din nou. Cu alte cuvinte, un thriller psihologic cu o intrigă palpitantă. Citește un fragment [3] din carte.

Misterul cazului „Șase patru”, HIDEO YOKOYAMA

Câștigător al Premiului Best Japanese Crime Fiction 2018. „Devenit bestseller în Japonia și în Marea Britanie, acest roman polițist ca un film, plin cu detalii culturale fascinante, prezintă ancheta condusă de poliție cu privire la o răpire ce a avut loc cu ani în urmă.“ The Must List Timp de cinci zile, părinții unei eleve de șapte ani din Japonia au respectat toate solicitările  făcute de răpitorul ei. Nu aveau să afle niciodată identitatea acestuia, nici să-și mai vadă fiica în viață. Paisprezece ani mai târziu, misterul cazului „Șase Patru“ a rămas nerezolvat, o sursă de rușine pentru poliție și un simbol al responsabilității colective, când Yoshinobu Mikami, un fost detectiv implicat în acest caz, a cărui fiică este acum răpită, se vede nevoit să reia ancheta.