Evenimente / Știri

#365 – Cocktailuri XXL

Ca o pasionată de cocktailuri ce sunt, am apreciat cartea aceasta ca fiind un deliciu în sine. Am adaugat-o cu bucurie micuței mele colecții de cărți despre cocktailuri, dar nu înainte de a o citi rețetă cu rețetă și a reține pe loc câteva din ele, pe care chiar le voi pregăti musafirilor mei cu ocazia sărbătorilor care se apropie. Cocktailurile m-au dus dintotdeauna cu gândul la ceva festiv, sărbătoresc, special, iar de-a lungul timpului mi-a făcut plăcere să-mi surprind și să-mi răsfăț prietenii cu câte un pahar de “savoare”, cu sau fără alcool, în funcție de ocazie.

Cartea de față, Cocktailuri XXL, într-o superbă ediție cartonată, elegantă, minunat ilustrată, ne oferă 45 de rețete de cocktailuri pentru petreceri de neuitat. Ca element de noutate al acestei lucrări, cantitățile si modul de preparare sunt adaptate pentru a putea fi servite la o petrecere, fiind pregătite în prealabil și ținute la rece. Se aduc la masă în vase de sticlă mari: boluri, salatiere, fructiere de forme mai aparte. Rețetele sunt grupate pe categorii, trecute în “cuprins” la începutul cărții: exotice, clasice, acidulate și vinuri, gurmande și lejere. Sunt pentru toate gusturile și preferințele: mai mult sau mai puțin alcoolizate sau fără alcool; cu ingrediente clasice, cunoscute sau cu unele mai exotice, deosebite, provocatoare; de la rețete ușor de pregătit până la unele rafinate, aparte. Totodată, la finalul cărții sunt grupate rețetele după ingredientele folosite, în ordine alfabetică (absint, aloe vrea, alune de pădure, ananas, anason, și așa mai departe)

Fiecare rețetă cuprinde ingredientele și cantitățile necesare pentru a obține 2 litri sau 2.5 litri de cocktail. Pe lângă modalitatea de preparare, e de fiecare dată trecut și un sfat util, un mic secret care ajută la pregătirea acestuia în condiții optime, sau oferă o altă variantă de gust, sau un plus de savoare, după caz. Majoritatea rețetelor sunt însoțite și de câte o poză a respectivului deliciu. Cu excepția câtorva ingrediente mai speciale, de care nici nu am auzit (cum ar fi combawa, de exemplu, despre care m-am interesat și am aflat că este originar din Indonezia, din categoria citricelor, frunzele sale intens aromate de culoarea smaraldului fiind folosite cu precădere în bucătăria asiatică) majoritatea pot fi găsite la marile supermarketuri. Vă spuneam că mi-am ales deja rețetele pe care îmi doresc să le pregătesc de Sărbători: ”Spiridușul gurmand” e foarte potrivit pentru Crăciun, mă tentează ”Zâna din Provence” pentru Anul Nou, iar ”Citronada mamei Paulina” cred va va deveni limonada mea preferată.

Să ne pregătim așadar de petrecere, adăugând un strop de savoare și sifisticare, și, cu siguranță un plus de atmosferă cu servirea unui cocktail surprinzător.

Recenzie realizată de Oli Georgescu, https://www.delicateseliterare.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

Citește toate articolele