- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

#365decarti – Reţete pentru sărbători de neratat

Pe coperta din spate scrie că această carte este ,,noua biblie a bucătarilor care vor să pregătească în tihnă mesele de sărbători” și mi se pare descrierea perfectă, cu mențiunea că nici nu trebuie să fii un bucătar experimentat pentru a le duce la capăt și a obține un rezultat savuros și aspectuos. Ați văzut cum se agită mamele voastre în preajma sărbătorilor și aproape le prind Moș Crăciun și trecerea dintre ani cu mâncarea în cuptor? Mereu am fost uimită de energia acelor femei și chiar ușor invidioasă pentru că eu nu am găsit-o niciodată, așa că pentru mine colecția aceasta de rețete este perfectă. Gustări, preparate din carne, antreuri, rețete cu pește și fructe de mare, meniuri vegetariene, garnituri, deserturi și chiar cocktailuri.

Toate sunt foarte ușor și rapid de realizat, majoritatea ingredientelor fiind la îndemâna oricui, iar fiecare rețetă este însoțită de o poză în care se vede cum ar trebui să arate preparatul, asta dacă nu ia bucătăria foc în timpul procesului. Mai e și câte o trufă pe-acolo sau un homar, dar aveți o grămadă de alte variante accesibile oricui. Zău că aproape ar putea fi o plăcere să gătești chiar și pentru musafirii nepoftiți! Trebuie doar să deschizi cartea la întâmplare și sigur vei găsi ceva care se poate găti fără efort și în timp scurt, că doar vrem să plece mai repede, nu?

Lăsând gluma, eu am fost foarte încântată de această carte și, deși o am doar de puțină vreme, am încercat deja câteva rețete care mi-au ieșit foarte bine. M-aș lăuda cu asta, dar, judecând după alte mâncăruri pe care le-am făcut, cred că este meritul cărții. În plus, mare parte dintre preparate au un aspect atât de sofisticat încât nici nu ar putea ghici cineva cât sunt de leneșă. Recunosc, preferata mea a fost cea pentru irish coffee, dar a fost bună și mâncarea, mai ales prăjitura trunchi de copac cu ciocolată pentru care mi-au trebuit doar puțină smântână, ciocolată, ouă, zahăr și făină. De-li-cioa-să! Așadar recomand cartea oricui vrea ca masa de sărbători să arate bine, dar preferă să stea mai mult cu oamenii dragi decât în bucătărie!

Recenzie realizată de Sandra Deaconuhttps://sandradeaconu.blogspot.com/ [1]