- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

#365decarti – Căluțul alb

Cândva, demult, magia se împletea cu realitatea, iar ființele magice trăiau printre noi. Dar, cine știe? Poate că mai trăiesc și astăzi. Dacă vreți să vă convingeți că magia există, nu trebuie decât să citiți Căluțul alb, un basm pentru copii și adulți, plin de magie și de mister. Pătrundem alături de Maria – o fetiță de doar 13 ani – pe Tărâmul Lunii, un tărâm magic, plin de creaturi fermecate, care își așteaptă salvatoarea. Dar, să pornim cu începutul. Maria este un copil orfan. Crescută doar de un tată prea puțin prezent, după ce mama ei a murit încă de când era bebelus, Maria o are doar pe domnișoara Heliotrope și pe câinele lor, Wiggins. După ce și tatăl moare, lăsând în urmă doar datorii, Maria trebuie să meargă să locuiască cu un văr îndepărtat, pe care nu l-a văzut niciodată. Speriată de schimbare, cu inima cât un purice, Maria se pregătește pentru ce e mai rău. Ea este o adevărată aristocrată, care va fi nevoită să se mute la țară.

Însă, ce găsește acolo o uimește peste măsură. Tărâmul lunii este un tărâm superb, iar vărul ei Benjamin este un domn pe care îl va îndrăgi din prima clipă. Faptul că va locui într-un castel este doar cireașa de pe tort. Maria este în culmea fericirii. Însă, va afla curând că Tărâmul lunii nu este doar un ținut frumos, ci unul magic. Unul pe care ea trebuie să îl salveze de un blestem străvechi. Cu ajutorul animalelor și a ființelor magice, în frunte cu misteriosul căluț alb, Maria va încerca să dezlege secrete demult îngropate și să salveze lumea ființelor magice și a animăluțelor care înconjoară ținutul.

Căluțul alb este o carte minunată, care te face să visezi și să speri că Binele întotdeauna învinge răul. Pentru că, deși este un basm modern, principala temă este această luptă eternă dintre bine și rău. Ar fi păcat să lăsați vârsta sau alte aspecte să vă împiedice să citiți o carte plină de magie și de aventuri cum este Căluțul alb.

Recenzie realizată de Cătălina Coman, blog https://portiadecitit.ro/