- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

#365decarti – O fată în amurg – un roman incintant al sfârșitului anilor 1800

O fată în amurg, este un roman incintant al sfârșitului anilor 1800, o poveste de dragoste plină de mister, care ne învață că minciuna poate cauza cea mai mare durere, mai ales când te desparte de persoana iubită.

Născută într-o familie pariziană bogată pe la mijlocul perioadei Belle Epoque, tânara Aimee Savaray visează să devină o pictoriță celebră în lumea artei dominată de barbați; în secret, ea tânjește să fie iubită de Henri, tânărul pe care părinții ei l-au crescut alături de ea încă de când era copil. Dar când Henri dispare pe neașteptate, în timpul războiului franco-prusac, viața privilegiată a familiei Savaray începe să se destrame. Cu inima frântă, Aimee încearcă să-l găsească, însă Henri nu-și dorește să fie descoperit – și doar o singură persoană din familie cunoaște motivul. În timp ce se refugiază tot mai mult în artă, avându-l ca mentor pe impresionistul Edouard Manet, Aimee redescoperă, fără să-și dea seama, drumul către Henri. Dar anii care au trecut și secretele îngropate fac ca regăsirea lor finală să scoată la suprafață nenumărate minciuni, care, deși altădată au ținut familia laolaltă, acum amenință să o despartă.

Romanul urmărește povestea lui Aimee Savary, o fată care provine dintr-o familie burgheză din Franța secolului XIX, cu o puternica dorință de afirmare într-o lume a bărbaților, în care femeile erau ținute în umbră.

Autor: Ioana Bianca. Citește continuarea pe: https://iubescsacitesc.ro/serena-burdick-o-fata-in-amurg-un-roman-despre-paris/ [1]