- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

#365decarti – Un om liber, Andrea de Carlo

Andrea de Carlo este un scriitor cu un condei prețios, atent la detalii, capabil să prindă orice cititor în mrejele lui atent țesute și să-l arunce într-un tărâm italian de care nu mulți știu. Facem cunoștință cu personajele principale, care ne sunt prezentate într-o zi aridă de la mijlocul lunii mai. Pietro și Astrid sunt doi țesători care s-au mutat în Italia în urmă cu șase ani. Povestea lor de iubire a fost fulgerătoare. Au învățat în  Austria să mânuiască primele țesături, iar șase ani mai târziu îi regăsim în Italia având mica lor afacere.

Viața lor liniștită este animată de un sosirea unui bărbat misterios, Durante, care vrea să readucă la viață boxele ce aparțin fermei vecinilor. Surprinzător pentru doamne, dar foarte enervant pentru bărbați (în special pentru Pietro) este că Durante – un bărbat fermecător – reușește, în scurt timp, să transforme boxele ruinate într-un loc agreabil, unde au loc cursuri de echitație. 

Un om liber este o carte amuzantă și plină de viață. Nu în fiecare zi îți este dat să găsești un personaj care pare să fie și erou și antierou. Dar făcând abstracție de micile izbucniri de gelozie ale lui Pietro, romanul este un thriller psihologic care analizează în detaliu cele mai profunde gânduri ale unui bărbat. Cartea evidențiază sensibilitatea masculină, fără a-l martiriza pe Pietro sau a fura vreun pic din inocența și grația feminină a lui Astrid.

Un om liber este o lectură de weekend, captivantă și plăcută care ne arată că fiecare dintre noi are parte de anumite daruri care ne pot ajuta în viață.  Nu toți suntem șarmanți ca Durante, însă oricine poate să se folosească de limbajul trupului și de fapte pentru a demonstra ceva, așa cum a făcut-o Pietro încă de la început.

Recenzie semnată de Andra Burciu, https://readersrepublic.wordpress.com/ [1]