- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Origini

 

Puține cărți i-au ținut cu sufletul la gură pe cititori așa cum au făcut-o cărțile lui Dan Brown, care îl au în centru pe Robert Langdon. De la revelațiile din Codul lui da Vinci, la conspirațiile din Simbolul pierdut, cărțile lui nu și-au dezamăgit cititorii și au depășit de fiecare dată așteptările editorilor. Apărută în 2017,  Origini a ocupat prima poziție în topul celor mai vândute cărți de ficțiune în Statele Unite și s-a clasat pe primul loc și în Europa, la începutul anului 2018. În cazul în care nu ai citit încă Origini, ultima carte publicată de Dan Brown, iată câteva lucruri pe care e bine să le știi:

  1. Acțiunea cărții se petrece în Spania, o țară cu o istorie bogată, cu o artă și o religie care au influențat cultura Europei.
  2. Unele dintre personajele importante din carte sunt nou-venite în lumea lui Robert Langdom. Apar, deci, colegi noi dar și rivali necunoscuți. Cartea începe cu prezentarea milionarului Edmond Kirsch, om de știință, un geniu în computere și fost student al lui Langdon. Acesta a inventat un dispozitiv care poate schimba felul în care înțelegem lumea.
  3. Numele personajului a fost inspirat de John Langdon, specialist în arta tipografică, cunoscut pentru ambigramele sale complexe, și care apare în Îngeri și Demoni
  4. Este primul thriller în care Langdon se află în fața unor opere de artă modernă.
  5. Paradoxala întrepătrundere dintre știință și religie l-a fascinat dintotdeauna pe autor – un lucru poate nu atât de surprinzător pentru fiul unei cântărețe la orgă și a unui profesor de matematică.