- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

Christopher Paolini: „Îmi plac în continuare dragonii și aventurile.” Interviu în exclusivitate, Evenimentul zilei

Americanul Christopher Paolini a devenit celebru în întreaga lume după publicarea volumului „Eragon”. Avea doar cincisprezece ani și toată viața (literară) înainte… Noi l-am luat la întrebări acum, când Paolini, deja împlinit ca scriitor, a făcut trecerea de la roman la povestire, publicând în România, la Editura RAO, „Furculița, Vrăjitoarea și Dragonul”.

Credit foto: Immanuela Meijer

Evenimentul zilei: – Ce le puteți spune cititorilor noștri despre trecerea de la roman la povestire? Și câte povestiri care se petrec în Alagaësia pregătiți?

Christopher Paolini: – Cea mai mare diferență între o poveste de dimensiuni mari și una scurtă este ritmul. Atunci când scrii ceva de întinderea Ciclului Moștenirii, ai la dispoziție sute de pagini ca să dezvolți intriga, personajele, universul cărții până la urmă. Când e vorba despre o poveste ca Furculița, Vrăjitoarea și Dragonul, trebuie să faci același lucru în câteva pagini. Mi s-a părut fascinant. A fost amuzant să spun povești care să aibă început, cuprins și sfârșit într-un timp atât de scurt, în cam cât ar dura un capitol obișnuit. O altă provocare a fost să găsesc firul roșu ce unea toate cele trei povestiri. A fost ceva complet nou pentru mine, o experiență care m-a învățat câte ceva despre structură și ritm, în general. Citește continuarea pe https://evz.ro/interviu-exclusiv-cu-christopher-paolini-autorul-lui-eragon.html [1].