- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

Felicitări, Tudora Șandru-Mehedinți, felicitări Radu Călin Cristea!

Felicitări, Tudora Șandru-Mehedinți, felicitări Radu Călin Cristea!

Luni, 16 aprilie, a avut loc cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Observator cultural. În cadrul Galei, s-au acordat opt premii la şase categorii, Premiul Observator Lyceum (alegerea elevilor de liceu de la nouă Colegii Naționale din București) şi Premiul „Gheorghe Crăciun“ pentru Opera Omnia. S-au acordat și un Premiu de Excelență pentru Traducere și un Premiu Special al revistei.

Premiul pentru traducere i-a fost acordat doamnei Tudora Șandru-Mehedinți, a cărei muncă și creativitate, a cărei excelență, ca traducătoare, „este recunoscută unanim de breasla profesională. Este o hispanistă reputată, care a parcurs toate treptele academice ale formării profesionale, o profesoară respectată și, deopotrivă, cercetător științific la Institutul de Lingvistică din Bucureşti”, a afirmat Alina Purcaru.

Premiul special al revistei Observator cultural i-a revenit domnului Radu Călin Cristea, pentru Împăratul cu șapcă. Regimul Traian Băsescu și elitele sale, apărut la Editura RAO în 2017. „…de ce România n-a avut un Havel? De ce România n-a avut un Michnik? De ce România e astfel (…) ? Poate că o parte dintre răspunsurile la aceste întrebări pot fi găsite în acest tom, în acest volum masiv alcătuit de Radu Călin Cristea”, a spus Carmen Mușat pe scena Teatrului Odeon.   Mai multe pe https://www.observatorcultural.ro/articol/ce-s-spus-pe-scena-teatrului-odeon-3/ [1]