- Editura RAO - https://www.raobooks.com -

O carte dedicată victimelor fascismului dar și celor care luptă cu fascismul din alții sau din ei înșiși

Fascismul: un avertisment, MADELEINE ALBRIGHT

 „Un fascist, afirmă Madeleine Albright în Fascismul: un avertisment, cea mai recentă carte a sa, este acela care susține că vorbește în numele unui întreg grup sau al unei întregi națiuni, dar care este complet indiferent la drepturile altora și este gata să se folosească de violență sau de orice alte mijloace pentru a-și atinge scopurile.”

Lucrarea Fascismul: un avertisment, apărută la Editura RAO, este dedicată atât victimelor fascismului, cât și „tuturor acelora care luptă cu fascismul din alții sau din ei înșiși”. În momentul în care democrațiile occidentale își pun întrebarea dacă nu cumva se află iarăși în situația de acum aproape un secol, Madeleine Albright vine cu o carte care clarifică multe dintre dilemele prezentului. Economist

„Astăzi, la peste un sfert de secol de atunci, (de la încheierea Războiului Rece), scrie autoarea în introducerea cărții, trebuie să ne întrebăm ce s-a întâmplat cu viziunea aceea înălțătoare; de ce pare să dispară, în loc să devină mai clară? De ce, conform Freedom House, democrația este acum „atacată și în retragere“? De ce mulți oameni aflați la putere caută să submineze încrederea publicului în alegeri, în instanțe, în media și – în privința problemei fundamentale a viitorului pământului – în știință? De ce s-a permis dezvoltarea unor separări atât de periculoase între bogați și săraci, între urban și rural, între cei cu educație superioară și cei lipsiți de educație? De ce Statele Unite – cel puțin, temporar – au abdicat de la conducere în afacerile mondiale? Și de ce, ajunși atât de departe în secolul al XXI-lea, vorbim din nou despre fascism?”

Citește un fragment din carte la: https://www.raobooks.com/product/fascismul-un-avertisment/ [1]