❏ Cartea propune o călătorie captivantă care te provoacă să-ți reconsideri viziunea asupra a ceea ce înseamnă să fii uman.
❏ O saga de familie despre pierdere, suferință și împăcare.
❏ Un discurs sincer, de la un capăt la celălalt.
❏ Clay Dunbar nu construiește doar un pod peste un râu ca să-și ajute tatăl, el este chiar puntea între frații săi și părintele a cărui dispariție misterioasă îi umple de resentimente.
❏ Lumea haotică a fraților Dunbar din care adulții lipsesc este apărată totuși de animale, ale căror nume trimit la universul homeric: măgarul Ahile, papagalul Telemah sau peștele de aur Agamemnon.
❏ Dorința fraților Dunbar de a-și menține familia unită dezvăluie că dimensiunea masculină poate deveni maternă – cei cinci descoperă grija pentru celălalt, compasiunea, duioșia.
❏ Încercarea lui Clay de a înfăptui un miracol, de a construi ceva perfect și statornic, reprezintă însăși dorința de reîntoarcere acasă; nostalgia a ceea s-a pierdut – oameni, locuri – îi dă putere să ierte ce pare fi de neiertat.
❏ Podul de lut este câștigător al Indie Book Award 2019, la categoria Ficțiune.
❏ Romanul este o revenire după 13 ani a scriitorului australian, cunoscut mai ales pentru Hoțul de cărți (Rao, 2011).
❏ Podul de lut reprezintă îndepărtarea de cărțile pentru tineri ( Hoțul de cărți , Mesagerul ) și trecerea spre literatura pentru adulți.
Autor: Ioana Popa (Master Teoria și practica editării, Universitatea București, în cadrul Proiectului DigiPub +)
Citește un fragment din carte, la https://www.raobooks.com/wp-content/uploads/2019/03/FRAGMENT-Podul-de-lut.pdf [1]