Evenimente / Știri

2019 – câteva dintre titlurile acestui an

Apărute în Europa, devenite bestseller între timp, situate pe primele locuri în diverse topuri, câștigătoare ale unor premii, unele dintre titlurile pe care le pregătim în 2019 sunt în curs de producție, vor fi ecranizate în curând. Urmează, așadar un an plin cu numeroase titluri de ficțiune, nonficțiune  pentru adulți și copii. Iată doar câteva dintre acestea.

Spies of No Country: Secret Lives at the Birth of Israel, de Matti Friedman, este o istorie sumară a începuturilor serviciilor israeliene de spionaj, de la fondare şi de la primele misiuni ale aşa-numitei Secţiuni arabe, în paralel cu naşterea statului israelian în 1948. Cartea redă în principal activitatea a patru spioni amatori, evrei din ţările arabe (Siria, Yemen, Palestina etc.), în anii 1948-1949. Degizaţi ca oameni obişnuiţi, vânzători la băcănie sau proprietari ai unei vulcanizări, cei patru, toţi sub 25 de ani, culegeau şi trimiteau informaţii din Beirut în Israel prin intermediul unei staţii radio a cărei antenă era de fapt o frânghie de întins rufe. Bine documentată, având la bază arhive militare israeliene, interviuri cu un fost spion, mărturii publicate și altele nepublicate ale unora dintre membrii Secțiunii Arabe, fragmente din memoriile unor foști spioni, cartea are suspansul și tensiunea unui roman de acțiune.

 

Fascism – A Warning, este volumul semnat de Madeleine Albright, o analiză atentă atât a fascismului în secolul XX, dar şi a felului în care moştenirea acestuia a modelat lumea de astăzi realizată de prima femeie secretar de stat din SUA. ”Fascist, observă Madeleine Albright, este acela care pretinde că vorbeşte în numele unei naţiuni sau al unui grup, neagă drepturile celorlalţi şi se foloseşte de violenţă sau de orice alte mijloace pentru a-şi atinge scopul. Lucrarea tratează o temă a vremurilor noastre, care este însă relevantă pentru oricare perioadă”, notează cei de la RAO.

 

The Heart’s Invisible Furies, John Boyne. Personajul poveştii, Cyril Avery este născut de o adolescentă alungată din comunitatea rurală irlandeză şi este adoptat de un cuplu din Dublin. Aflat mai mereu la mâna norocului şi a coincidenţelor de tot soiul, Cyril trece prin viaţă încercând să afle cine este şi de unde vine şi pe la 70 de ani încă se mai luptă să-şi descopere o identitate, un cămin, o ţară şi multe altele. În paralel cu povestea personajului sunt înfăţişate evenimente din istoria Irlandei din 1940 până în zilele noastre, văzute prin ochii unui om obişnuit.

My Oxford Year,Julia Whelan, este un roman de debut plasat în decorul inconfundabil al Oxfordului. Cartea spune povestea unei tinere hotărâte să-şi pună amprenta asupra lumii în care trăieşte şi a unui tânăr care îi va schimba irevocabil viitorul, şi este pe gustul fanilor prozei semnate de JoJo Moyes şi Nicholas Sparks.

Bridge of Clay, cea mai recentă carte semnată de Markus Zusak, autorul bestsellerului „Hoţul de cărţi”, lansată în Statele Unite, Australia și Marea Britanie,  va fi publicată la începutul anului. „Clay clădeşte un pod din mai multe motive: pentru fraţii lui, în onoarea părinţilor, dar şi pentru el însuşi: ca să se salveze prin realizarea unui moment unic, miraculos”, a afirmat autorul despre noul său roman.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

joi,
14 martie, 2019

Povești despre curaj, putere, dăruire. Povești despre tine

Sunt scriitoare, artiste, regine, mame, soții, femei de stat. Sunt femei. Au puterea de a decide, de a inventa, de a crea, de a oferi, de a reuși sau de a eșua. Au capacitatea extraordinară de a crea lucruri minunate, de a dărui dragoste, protecție în sute și mii de gesturi. Iată doar câteva dintre […]

marți,
19 februarie, 2019

Nisipuri mișcătoare, primul serial suedez realizat şi difuzat de NETFLIX, prezentat la Festivalul de Film de la Berlin

Nisipuri mişcătoare (bazat pe romanul cu același titlu, autor Malin Persson Giolito),  primul serial suedez produs de Netflix, cea mai mare reţea de televiziune online, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin. Acesta va fi difuzat pe același canal începând cu luna aprilie. Trailerul poate fi urmărit la adresa: (https://www.youtube.com/watch?v=TFcP3v3d024) Romanul care […]

vineri,
8 februarie, 2019

Lansarea volumului Mărturia unui istoric singuratic. Convorbiri cu academicianul Dinu C. Giurescu, autor Narcis Dorin Ion

Volumul “Mărturia unui istoric singuratic. Convorbiri cu academicianul Dinu C. Giurescu”, de Narcis Dorin Ion, va fi lansat marţi, 12 februarie, de la ora 13.00, în Amfiteatrul “Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române. Despre viaţa, ideile şi perocupările profesorului Dinu C. Giurescu, dar şi despre carte şi autorul ei vor vorbi Ioan-Aurel Pop, preşedintele […]

Citește toate articolele