Evenimente / Știri

#365decarti – Povestea lui Despereaux, Kate DiCamillo

Într-o lume în care teama face legea, îndrăznește să fii diferit, dar și curajos. Acest lucru ne învață Desperaux, un șoricel total diferit de ceilalți și cu mici șanșe de a supraviețui. Născut într-o familie de șoareci ce locuiesc la castel, Desperaux nu este deloc precum fraţii şi surorile sale, este mititel, mititel, slăbuț și cu urechile foarte mari, raportate la dimensiunea corpului său. Era văzut ca un ciudat…(cum se întâmplă și în viața reală, cine nu este conform standardelor, este o ciudățenie). L-am îndrăgit foarte mult pe Desperaux încă de la prima pagină și l-am admirat pentru îndrăzneala de care a dat dovadă în a-și îndeplini dorințele. Chiar dacă ești mic și ai vise mărețe, acestea se pot realiza, atâta timp cât nu îți pierzi speranța (şi eşti curajos, evident…). 

Povestea lui Desperaux este împărţită în patru cărţi. În prima carte facem cunoştinţă cu Desperaux şi a familia sa, dar tot aici o vom cunoaşte şi pe prinţesa Pea. În cea de-a doua carte, îl descoperim pe Chiaroscuro (sau pe scurt, Roscuro), un şobolan ce-şi trăieşte viaţa în întuneric, dar visează la lumină. Miggery Sow îşi face apariţia în cea de-a treia carte, o fată ce are o viaţă foarte tristă şi ajunge să locuiască la castel, fiind slujnică. Ce au în comun aceste personaje? Cum se leagă destinele lor? Asta veţi afla în cartea a patra si rămâne să aflaţi voi. De asemenea, volumul vă răsfaţă şi vizual, are nişte ilustraţii atât de plăcute, cu aşa un drag le admiram, îmi era mult mai uşor să-mi fac o idee despre cum arată personajele şi de cum se desfăşoară întreaga poveste.

O poveste fermecătoare ce te va vrăji de la prima până la ultima pagină (pe mine a reuşit să mă ţină captivată până la final), te învaţă cum să fii curajos, să legi prietenii (chiar dacă sunteţi foarte diferiţi: un şoricel mereu criticat, un şobolan înşelător, o fată tristă şi o prinţesă ce are tot ce-şi doreşte), dar mai ales, te învaţă cum sa iubeşti şi cum să devii mai bun. Mă bucur foarte mult că am descoperit o poveste atât de frumoasă (mi-ar fi plăcut să o fi descoperit când eram copil, însă niciodată nu e prea târziu) şi chiar vă recomand să o citiţi, aveţi multe de învăţat din ea…mai ales, Desperaux este aşa de simpatic şi abia aşteaptă să vă împărtăşească a sa poveste.

Recenzie realizată de Loredana Lungoci – https://bookwormsinacozycorner.home.blog/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele