Evenimente / Știri

#365 – În apărarea lui Jacob, WILL LANDAY

Ne iubim copiii mai mult decât orice ne-am putea închipui. Îi ținem în brațe, la pieptul și în inima noastră, îi creștem și îi vedem cum cresc și devin oameni total diferiți de noi. Am vrea să îi protejăm de orice rău, de orice pericol, de orice supărare. Însă, cât de departe am merge, atunci când vine vorba de copiii noștri? Ce am face să îi apărăm, când toate indiciile arată că ei nu sunt atât de inocenți pe cât îi credem noi? Cât de departe am merge să îi apărăm, atunci când ei ar putea fi niște criminali?

Toate aceste întrebări se învârt în capul lui Andy Barber, procurorul disctrictual al unui orășel micuț din New England. Acolo unde nimic nu se întâmplă niciodată, moartea violentă al unui adolescent de 14 ani pune întreaga comunitate pe jar. Andy are de gând să prindă criminalul cât mai repede, însă nimic nu l-ar fi putut pregăti pentru șocul la care va fi supus. Atunci când toate indiciile duc spre fiul său, Jacob, un adolescent de aceeași vârstă ca și cel ucis, Andy știe că va face tot posibilul să îl protejeze și apere. Pentru el, nici nu contează dacă Jacob chiar a făcut-o. Respinge din start această idee și știe că trebuie să îl apere pe Jacob, indiferent de piedicile care i se pun în cale.

Citind În apărarea lui Jacob, veți avea un amalgam de sentimente. Veți simți groază, milă, indignare, curiozitate, tristețe. Veți încerca să înțelegeți personajele, să vă puneți în locul familiilor greu încercate de soartă, să găsiți motivațiile din spatele acțiunilor. Dar, mai presus de toate, vă veți pune obsesiv aceeași întrebare. Voi cât de departe ați merge să vă protejați și apărați copiii? Care ar fi limita? Când ați hotărî că e prea mult?

Recenzie semnată de Cătălina Coman, https://portiadecitit.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele