Evenimente / Știri

#365decarti – Dă culoare clasicilor: Alice

„Care este rostul unei cărți, fără imagini sau conversații?” – Alice

Chiar așa, care este rostul? Probabil de la această premiză au plecat și cei de la Editura RAO când au ales să cuprindă în colecția „Dă culoare clasicilor” și povestea lui Alice. Și tare m-am bucurat când am primit-o! Alice în țara minunilor este o poveste clasică, plină de filozofie și truisme. Dincolo de intriga captivantă, mesajul transmis este unul foarte puternic și demn de ținut minte. Amalia este mică, încă nu a făcut cunoștință cu lumea colorată, cu Pălărierul Nebun, Pisica, Iepurele de Martie sau Ducesa. Dar știe că am fost la circ, la un spectacol cu tema Alice. Și și-a adus aminte de ceainic, de șoriceii săritori și de cât de speriată era Alice pentru că nu înțelegea ce se întâmpla cu ea.

Știți că povestea aceasta a fost inventată pentru Alice Liddell, o fetiță pe care o îngrijea autorul din când în când? Ce frumoasă trebuie să fi fost copilăria ei! Să vadă cum înfloresc sub propriii ochi personajele acestea fascinante, să chicotească atunci când lucrurile luau o turnură neașteptată. Deși poate fi catalogată drept o carte pentru copii, „Alice în Țara Minunilor” nu este o poveste dedicată exclusiv lor. Adulții vor găsi și ei situații insolite, elemente de satiră și jocuri de cuvinte. Dar, dincolo de astea, vor găsi o poveste caldă, plină de lumini și umbre, una în care fantezia se împletește armonios cu mesajele puternice.

Editura RAO vine în întâmpinarea celor care au fost fermecați de aventurile lui Alice cu această carte bijuterie. Conține imagini din „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor și ce a găsit acolo”, dar și fragmente din operele menționate. Pentru cei mici, aceste cărți ar putea fi un stimulent pentru a-i îndruma către povestea lui Alice. Plus că, unele fragmente sunt destul de amuzante: Ducesa care strănută continuu pentru că a  mâncat supă prea piperată, Oaia vorbitoare sau slujitorii în formă de cărți de joc.

Eu aleg mereu să colorez dacă am o stare mai ciudată. Este modul meu de a mă relaxa. Colorez și uit de toate problemele. Și dacă primesc bonus și niște fragmente din poveste, cum să nu fiu fericită? În plus, cine ar semăna mai mult cu Alice dacă nu o carte de colorat? Nu se reinventa Alice mereu? Nu prin desen poți reinventa lucrurile? Ce zici? Colorăm? Fii gata pentru aventură! Pălărierul Nebun ne așteaptă la o cană cu ceai!

Țara minunilor este doar la un creion depărtare!

O recenzie realizată de Anca Rucăreanu – https://ancasicartile.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele