Evenimente / Știri

#365decarti – Cercul Cavalerilor, Brad Meltzer

 „Cercul Cavalerilor” ne introduce în lumea preşedinţilor Statelor Unite ale Americii şi ale asasinatelor, patru asasini au reuşit să-şi îndeplinească misiunea, însă cel de-al cincilea va reuşi? Aceşti asasini sunt legaţi de aceeaşi cauză sau acţionează pe cont propriu? Intram în acţiune chiar de la primele pagini, unde asistăm la prima înmormântare şi primul asasinat, povestea reuşind să împletească foarte bine ficţiunea cu istoria. Spre surprinderea mea, au fost cuprinse detalii reale în acest volum, ceea ce a reuşit să-mi păstreze interesul până la final.

Beecher White este arhivist şi în urma unor descoperiri , a dat peste un descret de-al actualului preşedinte al Statelor Unite, secret ce-l poate doborî. Totodată, cu primul asasinat, cel al parohului Bisericii St. John, porneşte într-o misiune periculoasă, care-l pune în faţa întâlnirii cu trecutul şi îi trezeşte amintiri de mult lăsate în urmă, dar care nu îi dau pace. Acele amintiri îl frământă şi-l fac să se gândească oare ce schimbări ar fi simţit dacă acţiona în alt mod la momentul respectiv. În primul asasinat al parohului, Beecher reuşeşte să găsească asemănări cu asasinatul preşedintelui Abraham Lincoln, iar datorită acestor asemănări trage o singură concluzie şi porneşte într-o cursă contra cronometru pentru a-l opri pe asasin din misiunea sa, şi anume cea de-al ucide pe preşesintele statului american. Dacă va reuşi sau nu, rămâne să aflaţi voi.

Acţiunea volumului este destul de alertă şi fără să îţi dai seama te trezeşti prins în cursă alături de Beecher. Eşti pus în situaţii riscante, din care trebuie să ieşi nevătămat, când crezi că totul s-a aranjat, ai parte de o răsturnare cum nici nu te aştepti şi care te dă peste cap complet, plus de asta, ajungi să te îndoieşti şi de ceea ce credeai că este concret şi are bază solidă. Misterul este în cantităţi potrivite şi te determină să-ţi doreşti să sapi mai mult şi mai mult în trecut, te va surpinde, însă este păstrat şi în prezent, se împleteşte perfect cu frânturile de adevăr din istoria Statelor Unite ale Americii.

Am citit cartea cu sufletul la gură, urmărindu-l pe Beecher şi nu numai, eram curioasă cum se va încheia această goană după Cavaler. Am fost surprinsă să descopăr detaliile ce stăteau în spatele asasinatelor foştilor preşedinţi Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley şi John F. Kennedy. M-am lăsat învăluită de poveste şi am retrăit istoria, de această dată luând şi eu parte la evenimente, atât la cele din trecut, cât şi la cele din prezent, mi s-a zburlit şi părul pe ceafă, m-am delectat cu dialogurile intense şi încărcate de informaţii, dar şi cu amintiri amuzante.

„Cercul Cavalerilor” este un volum încărcat de mister, ce te transpune în trecutul asasinatelor, ca apoi să te readucă în prezent într-o cursă periculoasă şi alertă pentru a-l salva pe cel mai important om al Statelor Unite, şi anume preşedintele.

„Unele înmormântări sunt pline de secrete. Altele, de răspunsuri. Aceasta era plină de secrete.”

„Asta era problema cu trecutul: oricât de periculos sau de tulburător, sau de neconvenabil ar fi, nu poți să înaintezi până nu rezolvie ce ai lăsat în urma ta.”

„Dacă privești în istorie, știi că nimeni nu poate fi întotdeauna băiatul bun.”

„Oamenii se pot schimba. Percepțiile se pot schimba. În bine, în rău, nu toți sunt la fel cum erau. Doar pentru că ceva ți s-a întâmplat în trecut, nu înseamnă că asta îți definește viitorul.”

„Viața plină de experiențe este mult mai satisfăcătoare decât ce ignorantă și inocentă.”

Loredana Lungoci, https://bookwormsinacozycorner.home.blog/

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele