Evenimente / Știri

#365decarti – Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii

Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii este un veritabil ghid prin universul cunoașterii, o spectaculoasă și riguroasă trecere în revistă a evoluției concepțiilor umane, din antichitate până în zilele noastre. Într-o structură editorială elegantă, atractivă, accesibilă, volumul sistematizează doctrine, curente, școli de gândire și ramuri filosofice, prezentând integrat ideile lor de bază, personalitățile istorice care le-au codificat și corelațiile dintre ele. Fiecare detaliere a unui sistem conceptual – ori a modului în care fondatorul său l-a formulat – este un fragment de istorie, o reflectare a societății și a vieții din diferite momente temporale, a interogațiilor care stau la baza transformării viziunii noastre despre lume și locul nostru în ea. Istoria filosofiei este cronica gândirii umanității, a condițiilor de viață ale fiecărui om ce și-a pus vreodată întrebări existențiale. Acest tom antologic reparcurge concis și clar etapele principale din dezvoltarea teoriilor filosofice și le asociază creatorilor lor sau principalilor lor promotori.

Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii este o carte superbă, care poate fi răsfoită cu plăcere, consultată punctual sau studiată cu interes academic. Ilustrațiile, planșele și graficele – integrate perfect în structura textuală – asigură accesibilitatea informației și memorarea sa într-o panoramare culturală extinsă, cât mai edificatoare. Acest volum, în combinația sa optimă de scriptic și vizual, se constituie într-un instrument ideal de studiu interdisciplinar, dar și de delectare culturală. Este recomandat nu numai cititorilor interesați de filosofie, ci și celor pasionați de artă, istorie sau psihologie.

Tom Jackson este autorul mai multor cărți de știință și de popularizare a acesteia; a publicat peste 80 de titluri și a contribuit cu texte în și mai multe apariții editoriale, acoperind o gamă largă de subiecte, de la Axolotl, salamandra cunoscută ca „peștele umblător mexican”, la Zoroastrism. A studiat la Universitatea din Bristol și locuiește încă în acest oraș, împreună cu soția și cei trei copii ai săi. Pentru a-și documenta cărțile, a călătorit din Insulele Galapagos în Jungla Amazoniană și de la recifurile de corali din Indonezia în deșertul Sahara, dar cel mai adesea poate fi găsit în podul casei sale – locul preferat de meditație filosofică.

Recenzie realizată de Marius Andrei – https://analogiiantologii.com/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele