Evenimente / Știri

#365decarti – Gemenii Templeton au o idee, ELLIS WEINER

Gemenii Templeton au o idee este o poveste pentru copiii între 10-14 ani. O lectură ușoară menită să-i scoată pe cei mici din moțăială și pentru a le stimula imaginația. De menționat că povestea deține pe parcurs și explicații, fiind scrisă într-un stil de conversație între scriitor și cititori. De asemenea, pe parcursul cărții avem și imaginii descriptive pentru o mai bine vizualizare a aventurilor gemenilor Templeton.

De altfel, gemenii Templeton sunt ca un duet salvator atât al propriilor vieți cât și a celor din jur. Năstrușnici, cu idei inovative, ei îi învață pe copii cum să câștige în fața adulților prin maturitate și imaginație. Ellis Weiner pare că și-a pus în minte să-i învețe pe copii să-și caute încă de mici ceea ce le face plăcere, să le transforme în hobby-uri care să-i ajute atât în prezent cât și într-un viitor al situațiilor neașteptate.

Îi cunoaștem pe gemenii Templeton, mai întâi în ziua când vin pe lume, veste ce-și surprinde tatăl tocmai când era într-o polemică cu un student pe baza notei primite de acesta. O polemică ce va veni să le bântuie viitorul celor doi frați, doisprezece ani mai târziu când îi găsim pe John și Abigail în căutarea de soluții pentru indeplinirea viselor lor.

Visul oricărui copil este de a avea un animal de companie. Cum e de așteptat, visul gemenilor este acela de a avea un câine. Dorința nu li s-a îndeplinit nici pe vremea când mama lor trăia, acum, în lipsa ei, pare și mai greu de îndeplinit. Dar Abigail și John nu sunt copii care să se dea bătuţi, așa că, printr-un plan bine pus la punct, reușesc să-și înduplece mai tristul tată și apare Cassie.

Cassie se va dovedi a fi exact companionul potrivit pentru a-l scoate pe doctorul Templeton din apatie și a-l aduce iarăși la lumină pe acel tatăl vesel pe care gemenii îl aveau înainte de moartea mamei lor. Dar tocmai când se credea că lucrurile ajung pe un făgaș normal, apare năpasta: Dean D. Dean.

Studentul țâfnos de acum doisprezece ani a adunat și mai multă ranchiună și vrea cu orice preț răzbunarea pe doctorul Templeton. Folosindu-se de prototipul de elicopter individual de purtat în rucsac implementat de doctorul Templeton, Dean D. Dean începe să facă valuri și să-l acuze pe cunoscutul doctor că i-a furat ideea. Cum acest lucru nu are niciun efect în ochii comunității, Dean D. Dean, aplică planul B: răpirea.

Abigail și John sfârșesc răpiți de groaznicul, dar chipeşul Dean D. Dean pentru a-l forța pe doctorul Templeton să renunțe la proiect în favoarea lui. Însă gemenii Templeton nu sunt tocmai niște copii ușor de răpit și, mai ales, ușor de ținut pe loc. Dean D. Dean va afla, curând, pe propria piele, că nu s-a luat de gemenii care trebuie.

Gemenii Templeton au o idee este o aventură în lumea celor mari, unde imaginația și hobby-urile te pot ajuta în a fi erou în propria poveste. Ellis Weiner îi aruncă pe copii în aventurile celor mari dându-le șansa ca, cu propria minte, să vină cu idei salvatoare și să devină eroi de necontestat.

-Ceea ce contează (…) nu sunt doar ideile pe care le ai, ci ceea ce faci cu ele.

Recenzie semnată de Diana Daniela Macovei, https://readingforsouls.wordpress.com/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele