Evenimente / Știri

#365decarti – Gemenii Templeton, ELLIS WEINER

Sunt tot mai rare cărțile care să educe în copii înțelegerea diferenței dintre bine și rău, iar când le găsim, este oportun să le citim celor mici, nu doar pentru a-i învăța, ci și pentru a rememora. Seria dedicată gemenilor Templeton, scrisă de Ellis Weiner este ideală pentru acest scop. Fii sigur că vei izbucni involuntar în râs, atunci când autorul, cu toată modestia de rigoare, îți va aminti cât de genial este și te va face să te simți vinovat dacă nu ai parcurs cu atenție narațiunea.

Trebuie să recunosc, nu am citit demult ceva atât de impregnat de haz și umor, fapt datorat talentului inconfundabil de umorist a lui Ellis Weiner. Cuplul gemenilor format din pragmaticul John și curioasa Abigail vor fi niște tovarăși minunați de la începutul primei părți până la finalul celei de-a doua. În plus, o să faceți câteva exerciții demne de cel mai profesionist logoped, cu ajutorul abrevierilor tehnice și al integramelor criptice din carte (era să uit, are și o rețetă de drob în care un ingredient de bază este adultul care te ajută. Ce poate fi mai drăguț de atât?).

Ah da, trebuie să te anunț că o să fii prins în vâltoarea evenimentelor, șaradelor și aventurii de la primul rând, așa că închide-te în casă, oprește telefonul și savurează cele mai sănătoase hohote de râs alături de familia Templeton, maleficii Dean D. Dean şi Dan. D. Dean, și, bineînțeles câinele lor ridicol Cassie.

Seria „Gemenii Templeton” este perfectă pentru adolescenții curioși și adulții care încă mai visează cu ochii deschiși. O recomand pentru lecturi în familie, în serile lungi de iarnă. Aventuri, umor și copilărie – iată cheia centrală a acestor cărți.

Corina Moisei-Dabija, www.booknation.ro

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele