Evenimente / Știri

#365decarti – Goosebumps – Bun venit in casa morților

Volumul acesta din celebra serie Goosebumps spune povestea lui Josh și a Amandei, doi copii care se mută cu părinții lor în Dark Falls. Numele orașului este deja sugestiv pentru ce ne așteaptă să descoperim printre pagini, iar casa în care vor locui ne întărește bănuielile. Amplasată printre copaci bătrâni care par să ascundă ființe supranaturale, vila este una impunătoare într-un mod macabru. Înaltă, cu acoperiș negru și camere întunecoase, casa pare a fi învăluită în negură și înconjurată de ceva înspăimântător. Partea cea mai rea este că acel ceva care le dă fiori copiilor se află chiar înăuntru, nu în jurul casei, și vor afla asta când lucruri stranii vor începe să se întâmple. Perdele care se mișcă, deși toate ferestrele și ușile sunt închise, voci care se aud, deși nu e nimeni în jur, lucruri care apar aruncate fără să le fi atins cineva. Iar atmosfera devine și mai înspăimântătoare, când cei doi îi cunosc pe copiii din cartier, care spun că și ei au locuit în acea casă. Dar cum este posibil asta și de ce ar fi ajuns toți să se mute de acolo? Să fie ceva malefic în acea casă despre care ei nu au auzit nimic? Oh, dar vor auzi curând! Zilele le vor fi tulburate de o prezență care nu se arată decât prin indicii bizare despre existența sa, iar nopțile le vor fi bântuite de coșmaruri grotești.

Vor reuși doi copii să rezolve să rezolve misterul casei, chiar dacă nu au niciun ajutor pentru că nici măcar părinții lor nu îi cred? Pentru a afla, trebuie să intri în Casa Morților, acolo unde suspansul și adrenalina se simt confortabil. Suficient încât să îți dea fiori, dar nu atât de mult încât copiii să aibă nevoie de terapie. 

Deși e o carte atât de subțire, are toate elementele care o transformă într-o lectură bună. Personaje bine definite pe care simți nevoia să le însoțești în aventura lor, o atmosferă terifiantă care te ține prins în poveste și o intrigă care te face să te bagi sub pătură, dar cu lanterna aprinsă, ca să poți citi. Tu ce ai face dacă la fereastra casei tale s-ar vedea cineva, dar, când ai merge să vezi cine e, ai descoperi casa goală? Țipi? Dar cu ce rost, dacă nimeni nu te aude?!

Sandra Deaconu, https://sandradeaconu.blogspot.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele