Evenimente / Știri

#365decarti – Înfruntarea umbrelor

MAGIA ESTE ÎNŞELĂTOARE

Acest al doilea volum este scris sub forma a patru mari etape de dezvoltare a personajului, şi anume :

Calea Apei – apa poate schimba orice în drumul său, inclusiv cursul întâmplărilor, nu? Vom vedea unde îl poartă destinul pe Kellen.

Calea vântului – scriitorul ne oferă un indiciu prin această cale, vântul are o forţă ce te poate ajuta să ajungi mai aproape de obiectivul tău sau te poate îndepărta cu o rafală de acesta. În această parte a venit vremea schimbării, o traiectorie ce îi schimbă cursul vieţii vrăjitorului şi prietenilor săi.

Calea tunetului – tunetul conturează poveștii, ne-o aduce mai aproape prin intensitatea loviturii cu care este aplicată.

Calea pietrei – ne oferă mici detalii despre rezolvare, despre maturizare, despre decizii ce trebuie luate în viaţă.

În acest volum, Kellen întâlneşte o fată, pe Senira, care este şi ea întunecată și călătoreşte alături de o altă femeie Argosi, iar ei vor decide să meargă împreună, să formeze o echipă.

Senira este fata academicianului ce a construit Academia Telidos, situată în oraşul Celor 7 Nisipuri, un oraş neutru între ţinuturile avide după lupte şi putere. Cei doi întunecaţi încearcă să se ajute reciproc, între ei formăndu-se o legătură diferită, o prietenie bazată pe durere, disperare şi uneori speranţă.

 

-Da! Bine? Da, ăsta sunt eu. Sunt un puşti de şaisprezece ani care nu are nimic în afară de o recompensă ce i s-a pus pe cap şi un blestem care mă va transforma într-un monstru într-o bună zi. Aşa că, da, Ferius, sunt cineva care trebuie să găsească o cale prin care să supravieţuiască în lumea asta, înainte să îi poată ajuta pe ceilalţi.

 

Citește mai multe pe blogul Cărți și praf de stele, https://cartisiprafdestele.ro/recenzie-infruntarea-umbrelor-sebastien-de-castell/

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele