Evenimente / Știri

#365decarti – Limbajul romantic al florilor

Limbajul romantic al florilor cuprinde dulceaţa celor mai frumoase flori asezonate cu picanterii simbolice, precum şi cu informaţii despre habitatul lor şi întrebuinţare. Spre exemplu: vreţi să ştiţi ce plante foloseau vrăjitoarele pentru a se transforma în iepuri? Sau mai frumos, reţeta sau ingredientul principal pentru a deveni invizibil? Sau vreţi să ştiţi cum puteţi trimite un mesaj secret sub forma unei inocente flori? Vreţi să-i cuceriţi inima alesei, într-un mod distinct? Gill Davies şi Gill Saunders au încropit cea mai frumoasă enciclopedie florală pentru a a-ţi veni în ajutor.

Primăvara, un iris plin de viaţă converteşte

strălucitoarea porumbiţă;

Primăvara, pasiunea unui tânăr se îndreaptă uşor

spre gânduri de iubire.

Alfred Lord Tennyson (1809-1892) Anglia

Luăm spre exemplu Foarea-de-nu-mă-uita. Ştiţi voi oare cum s-a căpătat micuţa floare cu acest nume? Se spune, pe de o parte, că atunci când Dumnezeu dădea denumirile florilor, micuţa plantă, crezând că va fi sărită la “botez” a început a striga: “Nu-mă-uita, o, Doamne!”, astfel că Dumnezeu a numit-o: Floare-de-nu-mă-uita. Pe de altă parte se zvoneşte că într-o zi, pe când un cavaler aduna de pe malul râului flori pentru aleasa inimii lui, a căzut în râu, şi înainte de a se îneca a aruncat bughetul strigând: Nu-mă-uita!

Citește continuarea pe: https://booknation.ro/recenzie-limbajul-romantic-al-florilor-de-gill-davies-gill-saunders/

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele