Evenimente / Știri

#365decarti – Miniaturista, JESSE BURTON

Volumul Miniaturista are puțin din toate genurile: suspans, istorie, romance, roman polițist, toate dozate astfel încât să nu lași cartea din mână până la final. Protagoniștii  Nella, Johannes, Marin, Jack Philips, Cornelia, Otto,  devin personaje duble: în povestea lor și a miniaturistei. Aceasta se dovedește a fi ”mâna invizibilă ” care fie le anticipează acțiunile, fie le prilejuiește.   Cu toate acestea, Nella simte că doar miniaturista o poate face să înțeleagă misterul ființelor ce devin, printr-o căsnicie de conveniență, noua ei familie.

Nu m-am căsătorit cun un bărbat, ci cu o lume.  concluziona Nella la o reuniune a breslelor din care făcea parte și  Johannes.

În casa Brandt,  fiecare e măcinat de secrete, regrete, neîmpliniri, care transformă atmosfera într-una apăsătoare, misterioasă.  Casa miniaturală, primită cadou de nuntă de la soțul ei, devine refugiul Nellei, modalitatea prin care ea se adaptează noului mediu. E o oglindă ce o ajută să înțeleagă și să-i înțeleagă pe cei din jur.

Acest roman de debut îi asigură autoarei,  Jessie Burton,  un loc marcant în galeria autorilor memorabili, a căror stil te pătrunde și te marchează.

Autoare: Corina Moisei-Dabija, https://booknation.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele