Evenimente / Știri

#365decarti – Nu te încrede în nimeni, Gregg Hurwitz

Nu te încrede în nimeni este o altă carte care m-a suprins plăcut. Mă aşteptam la un roman poliţist de duzină şi am dat peste un thriller plin de acţiune.

Naraţiunea la persoana I ne oferă o perspectivă interesantă asupra lucrurilor. Personajul principal este foarte bine dezvoltat şi uneori ai impresia că este un om pe care îl cunoşti de ani de zile. Nu reuşeşti să nu te implici emoţional în povestea lui Nick Horrigan. Încă de la început aflăm că Nick este bântuit de ceva care s-a întamplat atunci  când avea doar 17 ani.  Nick a fost tot timpul în mişcare timp de 17 ani, iar acum trecutul îl ajunge şi îl prinde în ghearele sale.  Se pare că acel eveniment din trecut încă cauzează probleme.  Află curând că nu poate avea încredere în nimeni în afară de fosta lui prietenă Induma şi de un amic boschetar.  În timp ce îşi continuă căutările descoperă un secret care, odată descoperit va avea putere să îl elimine din cursă pe unul dintre candiaţii la preşedinţie. Miza este extrem de mare, iar Nick poate deveni o victimă la tot pasul. El trebuie să descurce un ghem de minciuni, secrete şi intrigi politice pentru a găsi răspunsurile,  vinovatul şi într-un final liniştea sufletească.

Am apreciat faptul că deznodământul nu a fost extrem de previzibil. Romanul este plin de întorsături şi secrete dezvăluite pe parcurs care schimbă cursul acţiunii.

Interesant este faptul că, deşi acţiunea apare de la început şi totul decurge într-un ritm alert, autorul îi dă o foarte mare importanţă personajului principal şi reuşeşte să ne ofere o introspectivă a acestuia.  Totul capătă o altă nuanţă atunci când priveşti din perspectiva lui Nick. E ca şi cum ai sta pe umărul lui, participând la fiecare scenă din carte.  Deşi celelalte personaje sunt văzute doar din perspectiva lui Nick, reuşeşti cumva să le vezi la 360 de grade şi să le îndrăgeşti pe cele care merită.  

Nu te încrede în nimeni este un thriller de senzaţii tari, cu întorsături imprevizibile care te ţine în priză şi care merită încercat.

Recenzie realizată de Sânziana Sava https://vampressbathoryreads.wordpress.com/blog/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

Citește toate articolele