Evenimente / Știri

#365decarti – Nu uita să-ţi aminteşti, Val Emmich

Uită de trecut până când începe să fie din nou plăcut, apoi, întoarce-te la el.

Nu uita să-ţi aminteşti este o poveste impresionantă despre puterea amintirilor de a vindeca sufletele rănite. Val Emmich sondează durerea, păşeşte peste fisurile sufletului şi le unge cu amintire, ostoind astfel din suferinţă şi lăsând în urmă acceptarea. Suntem învăţaţi în acest fel că a ne aminti este cu mult mai important decât a uita.

Joan Sully are o memorie incredibilă. Diagnosticată cu hipertimezie este capabilă să-şi amintescă orice detaliu din orice zi a vieţii ei. Ştie perfect ce zi a fost, ce a mâncat la micul dejun, cu ce s-a îmbrăcat şi poate reproduce orice discuţie la care a fost atentă fie că e vorba de ziua de ieri sau de o zi de acum cinci ani. Este pasionată de muzică precum tatăl său, iar liniştea şi-o regăseşte în note muzicale şi în studioul de înregistrări al tatălui. Dar ce ne facem atunci când pentru noi a ne aduce a minte e ca mersul pe bicicleă în timp ce celor din jur le este tot mai greu să acceseze o amintire indiferent de cât praf s-a depus pe ea? Ce te faci atunci când propria bunică te uită?

Joan Lennon, cum îi place să fie numită, este decisă să facă în aşa fel încât să fie ţinută minte, iar uitarea ei de către propria bunică să nu se mai repete. Pentru asta trebuie să scrie un cântec memorabil şi să câştige concursul “Următorul mare compozitor”. Dar ca să fii memorabil trebuie să aduci publicului ori un cântec care să te facă să dansezi ori unul care să te facă să plângi. Omul reţine cel mai mult prin prisma sentimentelor, iar cele mai profunde sunt fericirea şi tristeţea. Secretul succesului este aşadar de a-i face pe oameni fie să danseze fie să plângă.

Gavin Winters şi-a pierdut partenerul de viaţă rămând doar cu prăpastia ce i s-a căscat în suflet. După ce a reuşit aproape să-şi incendieze casa încercând să scape de amintirile dureroase cu Sydney, la îndemnul prietenei Paige, vine să petreacă ceva timp cu familia acesteia. Astfel ajunge să o cunoască pe copilul minune al amintirilor- Joan. Un copil ce îi va deschide calea spre împăcare cu propriul trecut.

Recenzie realizată de Diana Daniela Macovei

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele