Evenimente / Știri

#365decarti – Numere, Rachel Ward

Jem este o adolescentă de 15 ani, care și-a petrecut mare parte din viață plimbându-se prin centre maternale. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl, iar în puținii ani petrecuți cu mama sa până când aceasta a murit din cauza unei supradoze a avut parte de mizerie, răceală și sărăcie. Pe lângă faptul că nu a avut parte niciodată de căldura unui cămin și dragostea unei familii, Jem este împovărată de un ,,dar”: când privește un om în ochi, îi vede data morții. Prima dată când și-a dat seama ce înseamnă acele numere a fost când mama ei a murit în ziua care îi apăruse în minte de câte ori o vedea. De-atunci a evitat contactul cu oamenii și a stat cât mai retrasă pentru a nu fi nevoită să afle când va fi sfârșitul fiecăruia. Asta până când îl cunoaște pe Spider, un coleg de școală care intră mereu în probleme și este certat cu legea. Amândoi se schimbă când sunt împreună și își lasă fricile deoparte, dar asta nu poate dura prea mult pentru că ea știe. Știe că Spider va muri în doar câteva luni și nu poate schimba asta. Sau poate? Dacă ea nu ar mai fi, poate că și numerele ar dispărea. Poate că acestea există doar pentru că le vede cineva, iar dacă ea nu le-ar mai vedea, cronometrul vieții lui ar fi restartat și l-ar putea salva.

De parcă această grijă nu ar fi fost destul de mare, Jem este acum nevoită să fugă cu Spider de autorități după ce au fost văzuți fugind de la locul unei explozii chiar înainte de a se produce. Ea citise înainte în privirea oamenilor de-acolo că vor muri în acea zi și și-a dat seama că urmează să se întâmple ceva. Dar cum să explice adevărul cuiva? Nu le rămâne decât să plece de-acasă. Doi copii fără bani, fără niciun ajutor sau adăpost, cu o țară pe urmele lor, într-o cursă periculoasă cu un final imprevizibil.

Recenzie realizată de Sandra Deaconu – https://sandradeaconu.blogspot.com/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele