Evenimente / Știri

#365decarti – O zi cu Micul Prinț

O zi cu Micul Prinț este o cărticică foarte simpatică. În aceeași colecție mai sunt și: Să învățăm să numărăm cu Micul Prinț, Să învățăm Geografia cu Micul Prinț sau În călătorie cu Micul Prinț. Mai sunt și altele în această colecție. Cei mici vor învăța despre politețe, culori sau vor putea încerca diferite activități.

Cine nu îl cunoaște pe Micul Prinț? Cine nu a lăcrimat și nu a căutat să descopere toate povețele ascunse în spatele rândurilor? Când mi-a fost oferită prima oară pentru lectură, și vă spun cu toată sinceritatea, cartea nu m-a impresionat. Mi s-a părut greoaie și nu am avut răbdarea necesară pentru a-i înlătura toate straturile. Am reluat lectura mai târziu și mă bucur că am decis asta. Am așteptat momentul potrivit pentru a oferi cartea Mariei. Am citit împreună și am discutat pe marginea aventurilor Micului Prinț.

Cu Amalia mai am de așteptat. Tocmai de aceea, pe lângă coperțile cartonate, fontul mare, atractiv și paginile colorate, cărțile din această colecție sunt foarte potrivite pentru a le deschide apetitul celor mici pentru această poveste. Vor ști deja despre Vulpe și Trandafir, despre gâștele sălbatice și despre frământările curiosului prinț sau despre călătoriile sale intergalactice.

Micul Prinț – descoperă lumea care te înconjoară

„Iată secretul meu. E foarte simplu: nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.”

De multe ori uităm acest lucru. Uităm de frumusețea care stă în lucrurile simple, uităm să ne bucurăm de ceea ce avem și montăm standarde prea înalte. Copiii sunt mici bureței. Adună tot, absorb orice cuvânt și orice comportament. Noi suntem primele modele din viața lor. Și ar trebui să avem grijă să îi învățăm să privească natura, să se bucure de o floare, să privească puzderia de stele, să urmărească norii, să privească dincolo de primele impresii. Ar trebui să le încurajăm spiritul de exploratori, să le lăsăm imaginația să zburde.

Micul Prinț nu este o carte pentru copii. Este o carte pentru mințile care vor să cuprindă frumusețea, lucrurile cu adevărat importante. Mă bucur mult că ne-am putut petrece O zi cu Micul Prinț. Am discutat despre locurile pe care ne-ar plăcea să le vizităm, chiar dacă am călători sau nu în spatele unor gâște sălbatice uriașe. Fetele și-au exprimat dorința de a planta un trandafir pe care să îl îngrijească singure. Micule Prinț, chiar dacă nu vom avea o grădina de trandafiri, sunt sigură că îi vom avea pe cei mai frumoși. Frumusețea stă ascunsă în ochii celui care privește, nu?

Recomand această colecție părinților care doresc să capteze atenția celor mici. Sunt educative, transmit liniște și explozie de culoare. Și, cel mai important, veți petrece timp de calitate alături de ei! O zi cu Micul Prinț este un îndemn la a descoperi lumea care ne înconjoară!

Copilul dumneavoastră descoperă momentele zilei, precum şi activităţile zilnice al Micului Prinţ, pe care şi el poate să le imite.

 

 

Autoare: Anca Adriana

https://ancasicartile.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

Citește toate articolele