Evenimente / Știri

#365decarti – Regatul umbrelor, Josephine Angelini

Regatul umbrelor a fost așa cum m-am așteptat: mai bun decât Predestinați, mai concis și cu mai multe informații decât am fi capabili să absorbim. Josephine Angelini a venit cu un roman mai bun, sondând și mai mult în legendele zeilor din Olimp și îmbrăcându-le evoluția în ”straie de sărbătoare”.

Lucas va apela la furie și ură pentru a o îndepărta pe Helen de el, descoperind în același timp și întunericul pe care-l ținea ascuns în sinea lui. Se va lăsa acaparat de acest întuneric și va descoperi puteri nebănuite. Puteri care-l vor ajuta să o supravegheze pe Helen din umbră, acesta fiind singurul mod de a nu se lăsa înfrânt de soarta potrivnică și amăgindu-se că măcar Helen va găsi fericirea. Helen va apela la capacitatea ei de Pogorâtoare și va transforma Lumea de Dincolo într-un fel de refugiu. O izolare ce-i va fi îndulcită de apariția lui Orion, ce în ciuda faptului că aparține atât de casa Romană cât și de cea Ateniană, este un proscris pentru amândouă. Împreună vor găsi sinceritatea și căldura cuiva cu care poți împărtăși secrete și amintiri, dar vor fi și buni aliați în căutarea unei căi de salvare a scionilor.

Cassandra va fi și mai acaparată de menirea sa de Oracol și în ciuda faptului că nimeni nu poate să o scape de povara ce-i apasă pe umeri, va găsi oameni mereu prezenți, gata să-i ușureze, măcar la nivel iluzoriu, crunta soartă. Claire și Matt nu vor fi doar niște simpli oameni, ci acei prieteni pe care te poți baza să se arunce chiar și în foc pentru tine. Împreună vor lua la studiat fiecare fărâmă din trecut care-i poate ajuta să scape de Furii și vor încerca să o apere atât pe Helen cât și întreaga omenirea, de un posibil război. Însă nimic nu este ușor când vine vorba de zei. Helen, invincibila, nu se va confrunta doar cu o inimă frântă ci și cu senzația unei vieți perisabile. Să călătorești în fiecare seară pe tărâmurile serbede din Lumea de Dincolo nu se poate lăsa fără consecințe, drept dovadă că invincibilitatea lui Helen se șterge treptat, moartea pândind-o din umbră.

Cum vor reuși să o salveze pe Helen? Dacă și ce cale vor găsi să oprească Furiile? Și cine va mai atenta la viețile micilor scioni?

Recenzie realizată de Diana Daniela Macovei

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele