Evenimente / Știri

#365decarti – Țintă sigură, JACK HIGGINS

În opinia mea, Jack Higgins și Justin Richards au reușit să pună bazele unei serii extraordinare dedicată adolescenților și nu numai. Seria „Rich și Jade” debutează cu un prim roman scris alert, cu o acțiune plină de suspans ce-i are în prim plan plan pe gemenii Rich și Jade Chance.

Încă din primele pagini ale cărții, cei doi frați sunt puși la o încercare mult prea grea și dureroasă pentru orice adolescent de cincisprezece ani, aceea de a-și îngropa mama. În timpul înmormântării, destinul le face o surpriză neașteptată căci își întâlnesc pentru prima dată tatăl. John Chance este un bărbat misterios, însă adolescenții niciodată nu s-au gândit că părinții pot avea secrete înutunecate. Secrete de care depinde soarta întregii economii mondiale.

Când John este răpit chiar sub ochii curioși ai lui Jade și Rich, aceștia se văd nevoiți să aleagă între aparenta libertate și responsabilitatea pe care o reprezintă familia. Dacă vor alege să-și salveze tatăl, ar putea ei merge până la capătul lumii după el? Ar avea ei curajul să înfrunte unul dinre cei mai influenți conducători ai mafiei rusești? Și cea mai importantă dilemă este aceea că nu știm dacă frații Chance sunt suficient de maturi încât să accepte iubirea tatălui lor.

Am găsit lectura acestei cărți ca fiind antrenantă cât și foarte relaxantă. Subiectul acesteia nu se învârte doar în jurul lumii umbrelor în care se ascund agenții secreți ai Guvernului Britanic, ci din contră autorii au abordat un subiect mai sensibil, familia. Emoțiile adolescenților sunt creionate realist, dezvăluindu-ne profilul psihologic al fiecăruia în parte. Deși protagoniștii sunt doar niște copii, aceștia reușesc să impresioneze cititorul atrăgându-l în miezul desfășurării evenimentelor prin replicile amuzante, alegerile curajoase și loialitatea față de legăturile de familie.

Jade și Rich sunt doi tineri inteligenți, ce se completează reciproc. Au caractere diferite și pasiuni diametral opuse. În timp de Jade este energică, vulcanică și de neoprit când își propune ceva, Rich este calculat, calm și diplomat. Separat sunt niște adolescenți care încearcă să țină piept evenimentelor triste care li se întâmplă, dar împreună sunt o forță incredibilă. Ei formează un duo exploziv care nu doar o dată te face să te întrebi „și acum, ce se mai poate întâmpla?”

O carte care ne demonstrează că sângele, apă nu se face ce ne poartă într-un șir incredibil de evenimente unde încredere absolută nu poți avea în nimeni altcineva dacă nu este cineva din familie.

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

duminică,
29 martie, 2020

#365decarti –Cârtița

Cârtița este un roman de spionaj rafinat, de o eleganță retro, din vremurile de aur ale culegerii aventuroase de informații – perioada Războiului Rece. Un reputat fost angajat al Serviciului Secret britanic MI6, George Smiley, este reactivat pentru a analiza obiectiv indiciile care duc la ideea că un agent dublu a fost infiltrat de sovietici […]

Citește toate articolele