Evenimente / Știri

#365decarti – Ultimul dintre ei, ANDREAS ESCHBACH

Duane Fitzgerald nu este un simplu militar pensionat anticipat, ci un sofisticat cyborg creat de armata americană în timpul Războiului Rece. În corpul lui de soldat perfect au fost grefate costisitoare implanturi biomecanice pentru a-l face să devină letal în luptă și aproape indestructibil. Retras înainte de termen, și-a câștigat dreptul de a alege un loc liniștit unde să trăiască discret. Alegerea sa, influențată de amintirile copilului ce a fost odată, este un sat de pescari din Irlanda.

Aici trăiește modest, cu o pensie oferită de guvernul S.U.A., păstrând secretele inventatorilor lui. Unicul om căruia i-a deconspirat starea sa de hibrid deteriorat, fiind doctorul localității, de ajutorul căruia are nevoie tot mai des, când unele dintre circuite îi cedează, Duane nevrând ca asta să îl aducă în postura de a fi rechiziționat de armată pentru reparații, updatare, reactivare sau orice altceva.

Atunci când un individ misterios începe să se intereseze de el și apar știri neliniștitoare despre dispariția altor camarazi implicați în proiectul eșuat care i-a format pe cei asemenea lui, Duane realizează că cineva îi vânează și că trecutul sinistru s-a întors cu toată violența sa, tulburându-i din nou existența.

Câtă ironie fină în acest android pensionat care vrea doar să trăiască în pace și să uite de orice conflicte pentru care a fost făurit!

Scriitorul german Andreas Eschbach reușește să combine în povestea sa adrenalina unui scenariu de acțiune cu modul de viață zen pe care încearcă să și-l mențină cea mai pașnică mașinărie umană de luptă construită vreodată.

Ultimul dintre ei este un roman de ficțiune speculativă original, încărcat deopotrivă de tensiunea unui thriller captivant și de melancolia lirică a introspecției contemplative.

Andreas Eschbach s-a născut în 1959, la Ulm, a studiat la Stuttgart tehnica aerospaţială şi a lucrat inițial ca inginer de software. Bursier al Fundaţiei Arno-Schmidt „pentru tineri deosebit de dotaţi în domeniul literaturii“, a fost premiat pentru romanul lui de debut cu Distincția Science Fiction Club Deutschland. A devenit cunoscut mai ales prin thrillerul Jesus Video/Filmul Isus (tradus de asemenea la editura RAO). Până în 1996 a fost asociat-manager al unei firme pentru consultanţă în domeniul prelucrării electronice a datelor. După succesul cărților sale, s-a dedicat în exclusivitate literaturii și acum trăieşte ca scriitor liber profesionist în Bretania (Franţa).

Marius Andrei, https://analogiiantologii.com

 

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele