Evenimente / Știri

#365decarti – Vânătorii de oameni, JUSSI ADLER OLSEN

Trebuie să recunosc că nu sunt cea mai ușor de impresionat cititoare, dar de această dată mi-a înghețat sângele în vene. Imaginați-vă o gașcă de copii din așa zisa înaltă societate cu înclinații sadiste și posibilități financiare nemărginite. Ce va crește din ei? În mod evident, doar niște monștri. Monștri care ies la vânătoare de oameni.

Jussi Adler Olsen nu a creat doar un roman alert, ci și un thriller de învățat minte, care ne arată fața adevărată a situației când societatea pierde controlul asupra unor infractori juvenili. Așa se pare că regulile bunului simț sunt nule pentru aceștia, iar cruzimea este unicul lucru care îi mai ghidează. Ca să fiu în totalitate sinceră, acest roman este o lecție perfectă despre cum nedreptatea, oarba sine-încredere a oamenilor și excesul de putere dau naștere, la un loc, unor situații ireversibile, din care, câteodată, nu există cale de ieșire.

Corina Moisei-Dabija, https://booknation.ro/

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele