Evenimente / Știri

#365decarti – Anul tău perfect, Charlotte Lucas

Nu știu dacă am mai citit o carte cu un așa subiect, iar asta a constituit pentru mine o surpriză plăcută. Să fiu sinceră până la capăt, acesta a fost și principalul motiv pentru care am achiziționat partea a doua. Un tânăr jurnalist află că suferă de o boală cruntă și nu găsește nici puterea, nici motivația pentru a merge mai departe. Pentru Simon nu a contat nici relația frumoasă pe care o avea cu logodnica lui. Era debusolat, nu își dorea să devină o povară pentru nimeni.

În seara în care decide să îi spună adevărul iubitei lui, Simon îi rupe inima acesteia de două ori. Hannah credea că va fi cerută în căsătorie. De fapt, Simon se despărțea de ea. Îi dădea șansa să fie fericită, fără să aibă grijă de un om bolnav și apatic.

Hanna nu renunță însă. Sub nicio formă nu vrea să plece din viața lui. Și ce dacă a fost diagnosticat cu cancer? Vor căuta cel mai bun oncolog! Și ce dacă el se va simți rău? Ea îl va alina cu dragostea ei. Ei, să nu credeți că Hannah este optimismul în persoană, plânge în brațele prietenei sale, dar găsește o soluție care o ajută să vadă luminița celebră (da, cea de la capătul tunelului lui Simon).

Hannah îi pregătește o agendă minunată. Îi face un program special, caută lucrurile care îi puteau arăta lui Simon că viața este frumoasă și că mai sunt multe surprize de descoperit. Păstrează și ea o copie a programului, ba chiar include câteva activități care îi viza pe amândoi.

În seara de revelion, Hannah îi dăruiește agenda. Ce moment mai oportun? An nou, început nou, o viață nouă. Simon este impresionat, îi mulțumește, petrec amândoi o noapte furtunoasă, dar dispare a doua zi. Nici agenda nu mai era, era doar o scrisoare și cheile casei. Simon o anunța că renunță la viață și îi trasa ultimele indicații. Îi mulțumea pentru tot, dar nu mai putea continua așa.

Agenda este găsită de un om pe care îl antipatizezi la prima vedere. Calculat, ursuz, cu program bine stabilit, Jonathan era un om rece și puține lucruri îi mai ofereau plăcere. Hotărât să fie corect până la capăt, Jonathan își dorește să restituie agenda proprietarului de drept. Rămăsese impresionat de orarul atât de bine pus la punct, de scrisul ordonat și grija care răzbătea din fiecare rând.

Deși este sceptic, Jonathan răsfoiește agenda și ajunge la o clarvăzătoare, dar aceasta refuză să îi dea informații despre persoana care avea programare la ora respectivă. Încercase, corect? Era timpul să se dea bătut. Dar nu este atât de ușor. Agenda are ceva care îl intrigă și Jonathan începe să urmeze sfaturile pe care le găsește în interiorul ei. Rău nu aveau cum să îi facă, ba chiar simțea că putea face un pic de ordine în viața lui. El știa ce avea de făcut, dar se schimbase după eșecul în dragoste. Se aglomerase cu lucruri inutile, urma un program care nu îi aducea niciun strop de satisfacție. Cine era el cu adevărat? Și cum putea o agenda atât de mică să îi „privească” atât de adânc în suflet?

Recenzie realizată de Anca Rucăreanu – https://ancasicartile.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele