Evenimente / Știri

Atunci când era mereu duminică –  o carte ca un platou cu bunătăţi

„Bătrânețea e un cuvânt despre atunci când nu mai vrei să privești în depărtare.“

Atunci când era mereu duminică de Ștefan Mitroi face parte din setul de cărți despre care nu poți să vorbești. Și nu pentru că nu ai avea ce să spui despre ea ci pentru că este povestea ce se simte, locul unde alte cuvinte sunt de prisos, universul unde timpul nu există, iar bătrânețea poate fi amăgită sau transpusă în picături de ploaie.

„Toate lucrurile sunt noi la început. După care le apucă cheful să se învechească.“

În primă instanță aș putea afirma că lumea creionată de Ștefan Mitroi este lumea văzută prin ochii inocenți ai unui copil. Cuprindem într-un mod duios plecarea celor vii printre stele, transformându-se în ”licuricii” cerului ce ne vor privi din înaltul cerului pașii prin lume. Îmbătrânirea și moartea celor dragi capătă nuanțe ludice.

„Tu ce crezi? După ce mor, oamenii nu-și mai pot închipui nimic? Nici măcar faptul c-au fost vii?“

Autor: Diana Daniela Macovei, Booknation

Citeşte continuarea pe : https://booknation.ro/recenzie-atunci-cand-era-mereu-duminica-de-stefan-mitroi/

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele