Evenimente / Știri

Bookfest 2018 – Lansare de carte – Străinul din oglindă, Doina Cherecheș

Vineri, 1 iunie, la ora 18,00, va avea loc evenimentul de lansare a cărții Străinul din oglindă, Doina Cherecheș. Vor lua cuvântul: jurnalista Corina Iordan și scriitorul Ștefan Mitroi.

Iată o scurtă prezentare a cărții:

Străinul din oglindă transpune cititorul în lumea unui medic de familie respectat dintr-un oraș de provincie, de la activitatea în cabinetul în care intră tot felul de oameni, din toate categoriile sociale, la viața sa monotonă, lipsită aproape de orice interacțiune și până la trăirile și gândurile cele mai intime ale acestuia. Dedicat profesiei, loial pacienților și supus actelor administrative care se tot înmulțesc, medicul Dinu Simionescu trăiește între extreme: cabinetul medical ‒ unde este mereu agitație, cele două asistente certărețe, oameni care vin la doctor doar atunci când sunt foarte bolnavi și care nu înțeleg mare lucru din diagnostice ‒ și singurătatea vieții sale private în care nu are cu cine împărtăși nici măcar bucuria Crăciunului. De la un timp însă, i se alătură un „străin” ce-i seamănă atât de mult, dar pe al cărui chip se văd semnele anilor trecuți. L-a descoperit într-o dimineață, în oglindă.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele