Evenimente / Știri

Coloana de foc – pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi în SUA, Germania, Italia, Spania

Cel mai aşteptat roman istoric al anului, apărut pe 20 septembrie în România şi a cărui publicare este programată în toamna aceasta în toată lumea, a început să cucerească milioane de cititori.

Potrivit The New York Times Book Review, la puţin timp după lansarea în Statele Unite ale Americii, Coloana de foc a lui Ken Follett ocupă primul loc în topul celor mai bine vândute cărţi.

În Germania, un top realizat de publicaţia Der Spiegel situează cartea pe primul loc în topul celor mai căutate cărţi de literatură. Din Italia şi Spania, primim, de asemenea, ştiri despre cartea lui Follett. Şi aici, romanul se află în fruntea listei.  „Ken Follett nu are nevoie de stâlpi de susţinere. Scriitorul îşi încheie trilogia cu o capodoperă”, titrează publicaţia La Razon.

Romanul Coloana de foc are drept sursă de inspiraţie evenimente istorice, însă autorul nu urmăreşte doar domnia Elisabetei I sau viaţa altor regi şi regine din Europa, ci, mai ales povestea celor care se află în spatele deciziilor care au schimbat cursul istoriei. Acţiunea se petrece în Kingsbridge, un orăşel fictiv dar şi în Franţa, Spania, Olanda. Însă tabloul idilic, presărat cu  grădini, castele, catedrale, contrastează cu tulburătoarele evenimente istorice care se petrec aici: crime, conspiraţii, ameninţări, şantaj – toate acestea având ca scop înlăturarea reginei Elisabeta, considerată prea tolerantă faţă de protestanţi.  Scriitura te poartă lin de la o poveste la alta, de la o familie la alta, fără să pierzi vreo clipă sentimentul că te afli în faţa unei construcţii perfect echilibrate. Suspansul, întorsăturile de situaţie şi dialogul sunt atât de bine dozate, încât este imposibil să nu te cucerească, fapt dovedit de succesul rapid înregistrat la doar câteva săptămâni de la lansarea la nivel internaţional.

Coloana de foc este cel de-al treilea volum al seriei Kingsbridge, după Stâlpii pământului şi O lume fără sfârşit. Ken Follett este unul dintre cei mai de succes scriitori din lume. A scris 31 de cărţi, vândute în peste 160 de milioane de exemplare pe teritoriul a peste 80 de ţări şi traduse în 33 de limbi.

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele