Evenimente / Știri

Editura RAO la Salonul Internațional de carte Bookfest 2018

Vă așteptăm la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de carte Bookfest 2018 cu noutăți, reduceri de până la …%, evenimente. Vă invităm, deci, într-o călătorie fascinantă, printre cărți pentru toate vârstele și gusturile, de la mister și aventură, thriller și literatură clasică, enciclopedii, carte de activități.

Noutăți:

Informatorul, John Grisham

Denunță-i pe corupți și te poți îmbogăți. Cu legea informatorului

Ultimul thriller al lui John Grisham, Informatorul, se bazează pe o critică gravă la adresa justiției. Povestea începe cu doi investigatori și un fost avocat care le vinde acestora un pont despre „cel mai corupt judecător din istoria justiției americane”, după cum susține el. Este vorba despre o judecătoare sigură că se află mai presus de lege. Pentru că ea este legea. Cu toate că vorbim despre ficțiune, cartea lui Grisham se situează la granița cu documentarul, aducând numeroase detalii din interiorul sistemului juridic american.

Insula morții, Åsa Avdic

O insulă izolată, un test mortal. Cine preia controlul? Cine cedează primul? „Un thriller psihologic atât de credibil, încât îţi dă fiori.” Borås Tidning (Suedia) Într-un viitor alternativ, în 2037, Cortina de Fier există încă, iar Suedia și celelalte ţări scandinave au devenit protectorate în marea Uniune a Prieteniei din estul Europei, cu un regim tiranic în care mâncarea este raţionalizată și doar cei sus-puși au acces la bunuri din import. Anna e un funcţionar bine integrat în sistem, care, din cauza unor probleme misterioase din trecut, nu-și mai poate crește fiica. Pentru a-și spăla definitiv păcatele, liderul Uniunii o trimite într-o pretinsă ultimă misiune: se va duce pe o insulă izolată din arhipelagul Stockholm, ca să urmărească un grup de candidaţi testaţi pentru un post în cadrul unui serviciu secret de spionaj.

Oaia albă în turma neagră: Politica de securitate a României în perioada Războiului Rece, Larry Watts

Într-o serie de studii de caz, Larry Watts examinează motivațiile și metodele pe care România le-a folosit pentru a-și scoate armata și serviciile de informații de sub controlul sovietic după moartea lui Stalin; detaliază rolul pe care l-a jucat Criza Rachetelor din Cuba, în 1962, în a determina România să conceapă politici inovatoare în domeniul dezarmării și al dezangajării militare; analizează felul în care Bucureștiul a intermediat contactele între Washington și Hanoi în timpul Războiului din Vietnam; și explicitează modul în care și-a folosit calitatea de membru al Pactului de la Varșovia pentru a influența politica Moscovei și a transforma agenda de securitate a alianței.

Secretul Marelui Sigiliu, Steve Berry

Secretul care poate falimenta cea mai mare putere a lumii

La prima vedere, Secretul Marelui Sigiliu este o carte despre taxe. Numai un avocat putea scrie o asemenea carte și numai Steve Berry putea să transforme o carte cu o asemenea temă într-un thriller captivant. Cartea pornește de la o premisă periculoasă: Ce se întâmplă dacă se dovedește că taxa federală pe venit este ilegală? Motivul pentru care americanii plătesc impozite pe venit astăzi este cel de-al 16-lea Amendament. Dar ce s-ar întâmpla dacă americanii ar afla într-o bună zi că ceva nu e în regulă cu acest lucru? Care este secretul care apără decenii de colectare a impozitelor?

Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă, Anna Bell

Abi este pur și simplu devastată când Joseph, iubirea vieții ei, pune capăt relației lor motivând că sunt incompatibili. Când el îi lasă la ușă o cutie cu lucrurile care îi aparțin, Abi descoperă printre acestea o listă de 10 dorințe, pe care Joseph își propusese să le bifeze până la 40 de ani. Ea decide să ducă la îndeplinire această listă, din dorința de a-l determina să se întoarcă la ea, dovedindu-i astfel că sunt perfect compatibili.

Aurul maorilor, Sarah Lark

O iubire adolescentină devine punctul central al unei poveşti care vă va purta din Irlanda în Noua Zeelandă. Doi tineri, despărţiţi de o lume, reuşesc să îşi împlinească destinele pe ţărmuri îndepărtate, fără să ştie că tot ce îşi doresc mai mult se găseşte… chiar în faţa lor. Cum îi vor afecta anii şi experienţele trăite unul departe de celălalt? Şi, mai presus de orice, vor regăsi iubirea pe care nu au uitat-o niciodată?

O fată în amurg, Serena Burdick

Născută într-o familie pariziană bogată pe la mijlocul perioadei Belle Époque, tânăra Aimée Savaray visează să devină o pictoriţă celebră în lumea artei dominată de bărbaţi; în secret, ea tânjește să fie iubită de Henri, tânărul pe care părinţii ei l-au crescut alături de ea încă de când era copil. Dar când Henri dispare pe neașteptate, în timpul războiului franco-prusac, viaţa privilegiată a familiei Savaray începe să se destrame. Cu inima frântă, Aimée încearcă să-l găsească, însă Henri nu-și dorește să fie descoperit.

100 de locuri care-ți taie răsuflarea

Lucrarea prezintă unele dintre cele mai pitorești, mai insolite și mai tulburătoare locuri de pe planetă. 100 de peisaje sălbatice, misterioase, prea puţin cunoscute… Pornește într-un captivant tur al lumii, de la formaţiunile de sare din lacul Natron la scara către paradisul din Hawaii, de la oazele din deșertul Gobi la valurile luminescente din Maldive.

Mașinăriile lui Leonardo

Leonardo ascunde oare un secret? În realitate, ascunde multe și nu e nevoie să apelăm la fantezie, ci e suficient să căutăm în paginile codexurilor sale, în miile de desene de mașinării sau de componente ale acestora.

Duelul vrăjilor, Sebastien de Castell

Cum supraviețuiești unui duel al vrăjilor, când nu ai niciun dar special? Știați că există 7 tipuri de magie? Acestea sunt: fier, mătase, nisip, suflare, umbră (adica magia intunecata), sânge şi ambră.

Ucenica vrăjitoare, James Nicol

Cu fiecare vrajă nouă, Arianwyn își perfecționează tehnicile de magie, iar visul ei de a deveni o vrăjitoare adevărată este aproape de realitate. Lucrurile rele nu se opresc însă aici. O forță întunecată o împiedică să mai facă vrăji și își dă seama că întreg ținutul este în pericol.

Spune-mi Despre mitologie! – Larousse

Vedetele acestui volum sunt eroii din MITOLOGIE: cea greacă, cea egipteană, cea hindusă, cea vikingă și multe altele. Unde trăiau zeii greci, cui îi aparţinea Excalibur, cine stă la originea Anului Nou chinezesc, pe cine numeau egiptenii antici Ra sunt doar câteva dintre întrebările la care micii curioși vor afla răspunsurile. Cartea este structurată pe patru teme: zei și zeiţe, animale și creaturi, eroi, mari aventuri și în plus conţine o mulţime de autocolante.

Marele atlas ilustrat pentru copii preșcolari și școlari – Usborne

Știaţi că în Lisabona se află cea mai veche librărie din lume și că dragonul de Komodo este cea mai mare șopârlă din lume? Ilustraţiile clare și amuzante îi vor ajuta pe copii să reţină mai ușor datele și să facă primii pași în geografia lumii. Pentru a regăsi mai ușor informaţiile, atlasul conţine un indice de nume la final.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

Citește toate articolele