Evenimente / Știri

John Grisham, Avocatul rebel – Cartea şi autorul în date şi cifre

– John Grisham este supranumit povestitorul numărul 1 al Americii

– Avocatul rebel este cea de-a patruzeci şi una carte scrisă de acesta şi cea de-a trezeci şi una apărută în România, toate fiind publicate de Editura RAO.

– Grisham a vândut peste 300 de milioane de cărţi în lumea întreagă.

– Este al zecelea cel mai bine plătit scriitor din lume: peste 30.000 de dolari pagina.

– La apariţia sa, Avocatul rebel s-a aflat în topul listei celor mai vândute cărţi, întocmite de The Washington Post.

– Personajul principal promite să revină, după cum spunea autorul, într-un interviu difuzat de CBS: Sper că Avocatul rebel este prima dintr-o serie al cărei personaj central este Sebastian Rudd.

– Este pentru prima dată când un personaj al lui Grisham este comparat cu un alt personaj celebru. Sebastian Rudd seamănă cu Mickey Haller al lui Michael Connelly, spune Charles Finch pentru USA Today. De altfel, şi Rudd recunoaşte că citeşte uneori cărţile lui Connelly.

– John Grisham a scris prima sa carte, …Şi vreme e ca să ucizi, în trei ani. Aceasta a fost respinsă de 28 de edituri şi a fost tipărită în doar 5000 de exemplare.

– Tema credinţei revine deseori în cărţile sale. Grisham merge deseori la biserică şi s-a implicat într-un proiect de misionariat în Brazilia.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele