Evenimente / Știri

Ken Follett – desemnat Comandant al Ordinului Imperiului Britanic

Cu ocazia zilei oficiale a Reginei Elisabeta, scriitorul Ken Follett a fost desemnat Comandor al Ordinului Imperiului Britanic. Regina Marii Britanii își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an: pe 21 aprilie, atunci când s-a născut și în a doua sâmbătă din luna iunie.  Fondat de Regele George al V-lea în 1917, Ordinul Imperiului Britanic  este cea mai importantă distincție cavalerească a Regatului Unit. Gradul de Comandor (Commander) le revine personalităților care au adus contribuții excepționale educației, științei, culturii britanice. Ken Follett a primit această distincție atât pentru contribuția adusă literaturii, cât și pentru activitatea sa de promovare a educației prin lectură.

Autorul seriei Kingsbridge (O lume fără sfârșit, Stâlpii pământului, Coloana de foc) va participa vara aceasta la ceremonia de învestire în cadrul căreia îi va fi înmânată decorația.

„Sunt încântat și onorat să primesc o distincție acordată  pentru că fac lucruri pe care le iubesc – scriu cărți,  povești cât mai atrăgătoare și mai accesibile cititorilor. Cititul este o parte foarte importantă a vieții mele, așa că sunt fericit să îi ajut pe alții să se bucure de acest lucru”, a afirmat Ken Follett la primirea anunțului.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele