Evenimente / Știri

Maestrul thrillerelor ține cursuri de scriere pe MasterClass

De curând, Dan Brown s-a alăturat profesorilor care predau prin intermediul platformei MasterClass, o companie care permite oricui să se înscrie online pentru a avea acces la cei mai buni profesori-specialiști în diferite domenii.

În primul său curs, intitulat Cum să scrii un thriller, autorul bestsellerelor Origini și Codul lui da Vinci îi învață pe studenți să transforme o idee abstractă într-o narațiune incitantă. Prin intermediul exemplelor și al exercițiilor practice, aceștia află cum pot adăuga mister și suspans fiecărei scene.

„Dan Brown este un adevărat maestru – aproape fiecare decizie creativă pe care o ia e menită să maximizeze suspansul și să capteze atenția cititorului”, spune unul dintre cofondatorii MasterClass.

„Îmi place faza aceasta a procesului de creație, spune Dan Brown, sunt încântat să-i ajut pe viitorii scriitori să depășească etapele descurajante și frustrante întâlnite în scrierea unei cărți. Sper ca acest curs să-i inspire pe studenți, să sădească în ei pasiunea pentru povești și să îi ajute să descopere instrumentele pe care să le folosească și de care au nevoie pentru a-și găsi propriul stil, propria voce.” Iată trailerul.

Fondat în 2015, MasterClass a pornit de la ideea că oricine ar trebui să aibă șansa să învețe de la cei mai buni. Platforma oferă cursuri online susținute de instructori renumiți, la prețuri accesibile. Helen Mirren, James Patterson, Aaron Sorkin, Dustin Hoffmann, Hans Zimmer, Daniel Negreanu, sunt doar câțiva dintre cei care susțin cursuri la MasterClass.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
1 iulie, 2019

Filmul bazat pe volumul Crimele din Osage County îl va avea în rol principal pe Leonardo di Caprio

Potrivit Deadline.com, șeful Paramount a anunțat încheierea unui contact pentru finanțarea și distribuția filmului Crimele din Osage County (Killers of the Flower Moon), semnat de David Grann, în timpul târgului CineEuropa, organizat la Barcelona. Regia filmului va fi realizată de Martin Scorsese, scenariul de Eric Roth, iar Leonardo di Caprio va juca rolul principal. Compania […]

miercuri,
26 iunie, 2019

Iubire, nemurire și realitate virtuală în Invenția lui Morel, Adolfo Bioy Casares

Teama de moarte, dorința de a trăi veșnic și de a cunoaște iubirea perfectă – iată cele mai puternice sentimente ale ființei umane. Romanul lui Casares împletește aceste teme esențiale ale literaturii universale: le pune într-o lumină nouă și propune un nou mod de abordare. Publicat în 1940, romanul a fost primul de acest gen […]

miercuri,
19 iunie, 2019

De la Frodo la Kullervo: Aventura finlandeză a lui J.R.R. TOLKIEN

În 1913, tânărul Roland Tolkien aștepta examenul de literatură clasică – un curs pe care îl urmau cei mai buni studenți de la Oxford. Să ai o bursă la Oxford era o mare șansă pentru Roland, un orfan sărac. O diplomă în literatură clasică i-ar fi asigurat viitorul. Însă Roland nu se pregătea pentru acest […]

Citește toate articolele