Evenimente / Știri

Maestrul thrillerelor ține cursuri de scriere pe MasterClass

De curând, Dan Brown s-a alăturat profesorilor care predau prin intermediul platformei MasterClass, o companie care permite oricui să se înscrie online pentru a avea acces la cei mai buni profesori-specialiști în diferite domenii.

În primul său curs, intitulat Cum să scrii un thriller, autorul bestsellerelor Origini și Codul lui da Vinci îi învață pe studenți să transforme o idee abstractă într-o narațiune incitantă. Prin intermediul exemplelor și al exercițiilor practice, aceștia află cum pot adăuga mister și suspans fiecărei scene.

„Dan Brown este un adevărat maestru – aproape fiecare decizie creativă pe care o ia e menită să maximizeze suspansul și să capteze atenția cititorului”, spune unul dintre cofondatorii MasterClass.

„Îmi place faza aceasta a procesului de creație, spune Dan Brown, sunt încântat să-i ajut pe viitorii scriitori să depășească etapele descurajante și frustrante întâlnite în scrierea unei cărți. Sper ca acest curs să-i inspire pe studenți, să sădească în ei pasiunea pentru povești și să îi ajute să descopere instrumentele pe care să le folosească și de care au nevoie pentru a-și găsi propriul stil, propria voce.” Iată trailerul.

Fondat în 2015, MasterClass a pornit de la ideea că oricine ar trebui să aibă șansa să învețe de la cei mai buni. Platforma oferă cursuri online susținute de instructori renumiți, la prețuri accesibile. Helen Mirren, James Patterson, Aaron Sorkin, Dustin Hoffmann, Hans Zimmer, Daniel Negreanu, sunt doar câțiva dintre cei care susțin cursuri la MasterClass.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

miercuri,
12 iunie, 2019

Miniseria LANGDON, bazată pe Simbolul pierdut, DAN BROWN, intră în producție

NBC a anunțat recent că anul acesta vor începe filmările unei serii TV bazate pe romanul lui DAN BROWN, Simbolul pierdut. Serialul, intitulat Langdon, după numele personajului care întruchipează un alter ego al autorului, va fi lansat vara viitoare (2020). Pentru producerea seriei, NBC s-a asociat cu Studiourile Imagine TV, CBS și Universal. Producătorul și […]

miercuri,
22 mai, 2019

Lansări de carte, întâlniri cu autorii și sesiuni de autografe la Bookfest

Joi, 30 mai Deschidem seria evenimentelor dedicate cărților și autorilor lor cu volumul al doilea al Tratatului de istoriografie generală – Mitul ca izvor al istoriei, Alex Mihai Stoenescu. Vă așteptăm la ora 17.00, la standul Editurii noastre, împreună cu autorul și academician Răzvan Theodorescu la o discuție pornind de la ideea că lumea miturilor […]

marți,
7 mai, 2019

Lansări de carte, întâlniri cu autorii și sesiuni de autografe la Bookfest

La Bookfest va avea loc prima întâlnire cu E. O. Chirovici, după apariția Cărții oglinzilor, primul său roman tradus în 39 de limbi și primit cu entuziasm atât de public, cât și de critica literară. Așadar, sâmbătă, 1 iunie, la ora 13.00, la standul Editurii RAO, va avea loc un eveniment dedicat celui mai tradus […]

Citește toate articolele