Evenimente / Știri

#365decarti – Marea carte a spatiului cosmic,Sandra Deaconu

În zilele noastre, tot mai mulți copii își petrec mult prea mult timp jucându-se cu telefonul și pierd contactul cu realitatea. Descarcă aplicații care le cer să hrănească o pisică, în timp ce a lor miaună la ușă pentru că ei au uitat de ea. Joacă fotbal online, în loc să iasă cu prietenii. Își pun din ce în ce mai rar întrebări despre lumea înconjurătoare, iar când se întâmplă să aibă o curiozitate, caută imediat pe Google. Câți copii se mai tolănesc în iarbă, cu hainele deja înverzite de la căzăturile copilăriei, să se uite spre cer și să întrebe de ce au stelele culori diferite, cum ajungi să le vezi de-aproape, unde se duce soarele noaptea, ce se întâmplă cu o stea căzătoare când ajunge pe pământ? Dacă da, atunci aceasta este cartea perfectă pentru ei.

Știați că? – oamenii care călătoresc în spațiu se numesc cosmonauți dacă sunt ruși, taikonauți dacă sunt chinezi și astronauți dacă au oricare altă naționalitate?

– prima ființă vie plasată pe orbită a fost cățelușa Laika, iar, după 4 ani, Iuri Gagarin a devenit primul om care a zburat în spațiu și a orbitat în jurul Pământului?

– prima plutire reușită în spațiu a durat 20 de minute?

– când s-a descoperit primul pulsar, se credea că semnalele emise provin de la extratereștri?

– gaura neagră care ocupă centrul Căii Lactee este de 4 milioane de ori mai mare decât Soarele?

– cea mai mare parte a monumentelor din Egiptul Antic au fost construite ținându-se seama de orientarea astronomică?

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile pe care le veți găsi în Marea carte a spațiului cosmic. Veți afla cum sunt trimiși oamenii în spațiu, ce sunt anii marțieni, ce se întâmplă noaptea în spațiu, precum și despre micile secrete ale stelelor, printre multe altele. Marea carte a spațiului cosmic este o enciclopedie foarte interesantă și cuprinzătoare, căreia îi vin în ajutor o mulțime de ilustrații și fotografii din cosmos care susțin aspectele prezentate și le fac mai captivante și ușor de reținut.

 

Autoare: Dandra Deaconu blog 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele