Evenimente / Știri

Marry Poppins se întoarce, o nouă ecranizare

Musicalul Mary Poppins se întoarce, o continuare a celebrului film din 1964, este pe ultima sută de metri, urmând să fie lansat de Crăciun, anul acesta. Filmul, regizat de Rob Marshall, are la bază cartea cu același nume  şi o aduce pe Emily Blunt în rolul îndrăgitei dădace, în timp ce Meryl Streep interpretează un personaj nou. Julie Andrews, în vârstă de 81 de ani,  a refuzat să apară în film. Actriţa, care a câştigat Oscarul pentru rolul din primul Mary Poppins (1964), a subliniat că este rândul lui Emily Blunt să capteze atenţia publicului.

Actrița Emily Blunt a declarat pentru Entertainment Weekly că se simte onorată să joace într-un asemenea rol: „Am avut unul din acele momente de necrezut, când am văzut aproape 30 de oameni coborând pe Cherry Tree Lane. Era o cameră pe macara şi o alta pe un camion şi pur şi simplu a fost unul dintre acele momente clasice,  cinematografice, incredibile, cu bărbaţi dansând şi m-am întors spre Rob şi am spus: Dumnezeule, chiar refacem un film vechi, nu-i aşa?“, a povestit protagonista.

Inspirându-se din universul creat de P.L. Travers în cele şapte romane, povestea din Mary Poppins se întoarce se desfăşoară în Londra, în timpul Marii Crize Economice. Cei care erau copii (în primul film) sunt acum adulţi, iar Michael are şi el trei copii. O tragedie de familie îi face să apeleze la ajutorul Dădacei, iar aceasta (cu ajutorul unui lampagiu, Jack, interpretat de actorul Lin-Manuel Miranda), încearcă să readucă, la fel ca odinioară, bucuria în sufletele membrilor familiei Banks.

Toate cele 7 titluri ale lui P.L. Travers au fost publicate la Editura RAO: Mary Poppins, Mary Poppins deschide ușa, Mary Poppins în bucătărie, Mary Poppins în parc, Mary Poppins și casa de alături, Mary Poppins pe aleea Cireșilor, Mary Poppins se întoarce.

Aici, trailerul: https://www.youtube.com/watch?v=-3jsfXDZLIY

Despre carte, aici https://www.raobooks.com/product/mary-poppins-se-intoarce/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele