Evenimente / Știri

Nisipuri mişcătoare de Malin Persson Giolito – primul serial suedez realizat şi difuzat de Netflix

Suntem încântaţi să vă anunţăm faptul că mult premiatul roman Nisipuri mişcătoare de Malin Persson Giolito va fi primul serial suedez produs şi difuzat pentru Netflix, cea mai mare reţea de televiziune online din lume.

Romanul, care va sta la baza scenariului seriei, a fost publicat în 26 de ţări, declarat Cel mai bun thriller suedez al anului (2016) şi premiat recent cu prestigiosul Glass Key Award (august 2017).

Romanul este un thriller incisiv despre o adolescentă de 18 ani, Maja Norberg, o tânără apreciată în şcoală şi în comunitate, implicată într-un atac armat la şcoală. Acţiunea este relatată de Maja, Maria Norberg, care analizează aparent superficial fiecare întâmplare, personaj, ton al vocii, gest. Fata este descrisă în timpul audierilor, dar şi în relaţie cu părinţii, profesorii, colegii, avocaţii. Cartea aduce în discuţie teme ca inegalitatea socială, criminalitatea, imigraţia, problema refugiaţilor, dar şi relaţia dintre părinţi şi copii, valorile umane.

Filmul va fi realizat de producătorul şi scenaristul Pontus Edgren (Bătrânul de 100 de ani care a ieşit pe fereastră şi a dispărut) şi va intra în producţie în 2018. ,,Romanul lui Malin Persson Giolito prezintă o dramă originală, plină de suspans, care poate fi transformată într-un serial apreciat de publicul Netflix, afirmă Pontus Edgren. I-am propus cunoscutei scenariste Camilla Ahlgren să lucrăm împreună; este la fel de încântată ca şi mine şi suntem nerăbdători să colaborăm cu Netflix pentru a realiza prima serie suedeză.’’ ,,Avem suficient timp, spune autoarea cărţii, Malin Persson Giolito, să formăm echipa pentru a adapta cât mai bine povestea romanului pentru film. Mi se pare extraordinar faptul că Nisipuri mişcătoare va fi primul serial suedez realizat pentru cea mai mare reţea de televiziune online din lume!’’

Netflix, cu 104 milioane de abonaţi în peste 190 de ţări, pune la dispoziţia publicului său peste 125 de milioane de ore de film şi emisiuni, inclusiv seriale, documentare şi filme originale.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele