Evenimente / Știri

Origini, de Dan Brown, cea mai vândută carte în lume în 2017

De la publicarea sa și până acum, Origini este cea mai vândută carte, potrivit topurilor realizate de The New York Times în Statele Unite, The Sunday Times în Marea Britanie, Der Spiegel în Germania, La Vanguardia în Spania, Corriere della Sera în Italia, și altele. În Olanda, ultima carte publicată de Dan Brown tocmai a urcat pe locul întâi în topul celor mai vândute cărți anul trecut. Și în România cartea ocupă un loc important, nu numai din punct de vedere al vânzării ci și al articolelor, emisiunilor, discuțiilor pe care le-a generat. Ca în toate cărţile lui Dan Brown, nici ultima nu se teme să pună punctul pe întrebările esenţiale ale omenirii. De unde venim ? Încotro ne îndreptăm? E posibil ca ştiinţa să transforme credinţa în ceva depăşit? Sunt întrebări pe care se bazează Origini. Cartea începe cu Edmond Kirsch, milionar, specialist în IT, futurolog, inventator şi antreprenor, care se pregăteşte să anunţe o descoperire care va modifica felul în care este văzută religia, arătând că viaţa poate fi creată cu ajutorul ştiinţei și eliminând, astfel, divinitatea din ecuaţia creaţiei.Dacă te numeri printre cei care nu au citit cartea încă, iată, mai jos, câteva motive care fac din Origini o apariție eveniment.

  • Acțiunea se petrece în patru orașe superbe din Spania: Bilbao, Sevilla, Barcelona, Madrid. Se vede că autorul și-a petrecut mult timp bătând cu piciorul aceste locuri, a căror esență este frumos surprinsă în paginile cărții.
  • Personajele sunt nou-venite în lumea lui Langdon. Origini îi face cititorului cunoștință cu personaje noi: prieteni sau dușmani. Edmond Kirsch, genialul specialist în IT a cărui invenție amenință să clatine credințe de milenii, apoi programul creat de acesta și frumoasa Ambra Vidal.
  • Autorul se concentrează asupra artei moderne. În timp ce în celelalte cărți ale seriei sunt dezvăluite secrete ale unor opere antice sau renascentiste, Origini vine cu o direcție nouă; tehnologia modernă, știința, arta și ideea potrivit căreia știința va face ca religia să devină depășită. Întrebat despre acest lucru, Brown spunea într-un interviu : „În Origini, specialistul în simbologie e nevoit să coboare din turnul lui de fildeș, să lase deoparte afinitățile lui clasice și să navigheze printr-un peisaj de opere de avangardă care îi vor schimba felul de a defini arta.“
  • E posibil ca Tom Hanks să revină în rolul profesorului Langdon, după Codul lui da Vinci, în 2006, Îngeri și demoni în 2009, Inferno în 2016.

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele