Evenimente / Știri

Primăvara autorilor români – Marian Nazat are biografia unui scriitor american

„Este avocat și scrie cărți de o sensibilitate extraordinară. Dintr-un ziarist foarte citit a devenit un scriitor citit. O carte de interviuri nu ține doar de gazetărie. Autorul acesteia umblă în viețile oamenilor și se demontează pe sine în același timp. Atunci când ne-a intervievat, Marian Nazat ne-a „manipulat”, a revenit, a intervenit cu amănunte din viața noastră. El a descris Lumea de azi, o lume urâtă de multe ori, frământată, care merită însă trăită pentru că din ea facem parte noi cu familiile noastre, cu viețile noastre. Veți afla din această carte că istoria se repetă și că lucruri care s-au întâmplat urmează să se întâmple din nou.” (Nicolae Dan Fruntelată, scriitor)

„Despre Lumea de azi aș spune că nu e o simplă carte de interviuri, ci o mărturie despre epoca noastră. Marian Nazat și-a selectat cu atenție interlocutorii, am aflat din această serie de convorbiri multe lucruri despre Revoluție, procesele care au urmat, despre raportarea noastră la timpul pe care îl trăim. Ceea ce m-a frapat în carte este că pare că aceasta a urmărit un scop – acela de a răspunde la întrebarea – cum am ajuns aici, noi, ca societate? Marian Nazat încearcă să afle de la intelectuali cum am construit acest Frankenstein social.” (Freddy Gârbaci, scriitor)

„Cum am ajuns să selectez interlocutorii? Nu am avut un plan. Am citit cartea lui Ion Biberi, Lumea de mâine, în care a strîns o pleiadă de personalități marcante ale vremii (cartea a fost publicată în 1945). E o carte care trebuie citită, o carte care nu anunța nimic din eșecul acestei generații. Veți vedea cât de mult s-au înșelat intelectualii. Am scris această carte cu speranța că vom învăța ceva din lumea de azi.” (Marian Nazat, scriitor)

Am aflat toate acestea la întâlnirea cu Marian Nazat, autorul cărții Lumea de azi, publicată anul trecut la Editura RAO. Cartea reunește convorbiri cu personalități, printre care și scriitorii Nicolae Dan Fruntelată și Freddy Gârbaci.  Evenimentul a avut loc la Sala Luceafărul, în cadrul campaniei de promovare a autorilor români, inițiată de Compania de Librării București în parteneriat cu Editura RAO. Evenimentul a fost primul dintr-o serie de întâlniri care vor avea loc până la finalul lunii aprilie. Mulțumim Companiei de Librării București pentru suportul acordat în derularea și promovarea campaniei Primăvara autorilor români.

 

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

Citește toate articolele