Evenimente / Știri

#365decarti – O descoperire neobişnuită, Jacqueline Kelly

O descoperire neobișnuită

Platon spunea că orice știință începe prin uimire.

O descoperire neobișnuită este un prim volum suprinzător de captivant unde curiozitatea tipică copiilor intră într-un duel armonios cu știința și mai ales cu tot ceea ce ne înconjoară. Jacqueline Kelly ne aruncă în căutarea lumii înconjurătoare, în descifrarea comportamentului adulților și în găsirea lucrurilor ce ne fac fericiți.

Calpurnia Tate este singura fată dintre cei șapte copii ai familiei Tate. Provenind dintr-o familie cu o stare financiară bună de pe urma afacerii cu bumbac, pentru tânăra de ”unsprezece-ani-și-trei-sferturi-practic-doisprezece ani”, lumea înconjurătoare cu toate ființele sale pare mai mult decât captivantă. Firea ei de a afla totul despre toate, precum și de ce un cosaș mare e galben pe când cel mic e verde, este numai începutul unei minți însetate de cunoaștere. Cum însă niciun membru al familiei nu îndeplinește criteriile de enciclopedie dispusă să-i acorde lui Callie Vee, timp și energie, aceasta pornește în propriile cercetări. Iar când cercetările îi deschid ușa spre bunicul îmbuibat de cunoștințe, Calpurnia devine umbra însetată, dornică oricând de expediții și de cercetare.

O descoperire neobișnuită este o frumoasă călătorie în cercetarea lumii și a oamenilor. Prin intermediul lui Callie Vee ne revoltăm față de dorința mamei de a învăța să coasem și să gătim, încercăm să-l împiedicăm pe Harry în a-și face o iubită și a părăsi cuibul familiei, descoperim că apariția unei molii, în loc de fluture tot ne aruncă satisfacția reușitei în suflet. Și deasupra acestor lucruri, învățăm să ne căutăm propriul drum, propriul destin.

 

Recenzie realizată de Diana Daniela Macoveihttps://booknation.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele