Evenimente / Știri

#365decarti – Reţete pentru sărbători de neratat

Pe coperta din spate scrie că această carte este ,,noua biblie a bucătarilor care vor să pregătească în tihnă mesele de sărbători” și mi se pare descrierea perfectă, cu mențiunea că nici nu trebuie să fii un bucătar experimentat pentru a le duce la capăt și a obține un rezultat savuros și aspectuos. Ați văzut cum se agită mamele voastre în preajma sărbătorilor și aproape le prind Moș Crăciun și trecerea dintre ani cu mâncarea în cuptor? Mereu am fost uimită de energia acelor femei și chiar ușor invidioasă pentru că eu nu am găsit-o niciodată, așa că pentru mine colecția aceasta de rețete este perfectă. Gustări, preparate din carne, antreuri, rețete cu pește și fructe de mare, meniuri vegetariene, garnituri, deserturi și chiar cocktailuri.

Toate sunt foarte ușor și rapid de realizat, majoritatea ingredientelor fiind la îndemâna oricui, iar fiecare rețetă este însoțită de o poză în care se vede cum ar trebui să arate preparatul, asta dacă nu ia bucătăria foc în timpul procesului. Mai e și câte o trufă pe-acolo sau un homar, dar aveți o grămadă de alte variante accesibile oricui. Zău că aproape ar putea fi o plăcere să gătești chiar și pentru musafirii nepoftiți! Trebuie doar să deschizi cartea la întâmplare și sigur vei găsi ceva care se poate găti fără efort și în timp scurt, că doar vrem să plece mai repede, nu?

Lăsând gluma, eu am fost foarte încântată de această carte și, deși o am doar de puțină vreme, am încercat deja câteva rețete care mi-au ieșit foarte bine. M-aș lăuda cu asta, dar, judecând după alte mâncăruri pe care le-am făcut, cred că este meritul cărții. În plus, mare parte dintre preparate au un aspect atât de sofisticat încât nici nu ar putea ghici cineva cât sunt de leneșă. Recunosc, preferata mea a fost cea pentru irish coffee, dar a fost bună și mâncarea, mai ales prăjitura trunchi de copac cu ciocolată pentru care mi-au trebuit doar puțină smântână, ciocolată, ouă, zahăr și făină. De-li-cioa-să! Așadar recomand cartea oricui vrea ca masa de sărbători să arate bine, dar preferă să stea mai mult cu oamenii dragi decât în bucătărie!

Recenzie realizată de Sandra Deaconuhttps://sandradeaconu.blogspot.com/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele