Evenimente / Știri

#365decarti – Căluțul alb

Cândva, demult, magia se împletea cu realitatea, iar ființele magice trăiau printre noi. Dar, cine știe? Poate că mai trăiesc și astăzi. Dacă vreți să vă convingeți că magia există, nu trebuie decât să citiți Căluțul alb, un basm pentru copii și adulți, plin de magie și de mister. Pătrundem alături de Maria – o fetiță de doar 13 ani – pe Tărâmul Lunii, un tărâm magic, plin de creaturi fermecate, care își așteaptă salvatoarea. Dar, să pornim cu începutul. Maria este un copil orfan. Crescută doar de un tată prea puțin prezent, după ce mama ei a murit încă de când era bebelus, Maria o are doar pe domnișoara Heliotrope și pe câinele lor, Wiggins. După ce și tatăl moare, lăsând în urmă doar datorii, Maria trebuie să meargă să locuiască cu un văr îndepărtat, pe care nu l-a văzut niciodată. Speriată de schimbare, cu inima cât un purice, Maria se pregătește pentru ce e mai rău. Ea este o adevărată aristocrată, care va fi nevoită să se mute la țară.

Însă, ce găsește acolo o uimește peste măsură. Tărâmul lunii este un tărâm superb, iar vărul ei Benjamin este un domn pe care îl va îndrăgi din prima clipă. Faptul că va locui într-un castel este doar cireașa de pe tort. Maria este în culmea fericirii. Însă, va afla curând că Tărâmul lunii nu este doar un ținut frumos, ci unul magic. Unul pe care ea trebuie să îl salveze de un blestem străvechi. Cu ajutorul animalelor și a ființelor magice, în frunte cu misteriosul căluț alb, Maria va încerca să dezlege secrete demult îngropate și să salveze lumea ființelor magice și a animăluțelor care înconjoară ținutul.

Căluțul alb este o carte minunată, care te face să visezi și să speri că Binele întotdeauna învinge răul. Pentru că, deși este un basm modern, principala temă este această luptă eternă dintre bine și rău. Ar fi păcat să lăsați vârsta sau alte aspecte să vă împiedice să citiți o carte plină de magie și de aventuri cum este Căluțul alb.

Recenzie realizată de Cătălina Coman, blog https://portiadecitit.ro/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele